Rechenzentrum, Universität Regensburg, Regensburg, Tyskland

I øjeblikket har vi over 400 arbejdsmaskiner med Linux til den videnskabelige stab, fordelt over hele campus, og antallet stiger hele tiden. Desuden er der to grupper af computere til de studerende, med 40 maskiner og flere servere, alle udstyret med Debian stable. Derudover har alle 28.000 registrerede pc'er på campus mulighed for at køre distributionen som et livesystem over NFS; på en typsk dag anvender omkring 100 personer denne mulighed. Bortset fra serverne, er alle computere integreret i vores LDAP-træ og får deres home-mapper via NFS fra en central filserver.

Opdateringer distribueres via vores eget interne filspejl. For at opsætte disse maskiner har vi også et arkiv med vores egne pakker, så brugerne på fakulteterne ikke behøver at foretage nogen form for systemadministration. I den nærmeste fremtid vil vores HPC-klynge med 220 enheder også blive udstyret med vores Debian stable-baserede distribution.

Debian blev primært valg på grund af den lette administration og softwareopdateringer. Den velafprøvede udgivelsespolicy reducerer mængden af opdateringer og garanterer stabilitet. Desuden er der massevis af frit tilgængelig dokumentation tilgængelig, hvilket giver indblik i systemets tekniske detaljer.