Computing Centre, Regensburgs Universitet, Regensburg, Tyskland

För närvarande har vi över 400 arbetsstationer med Linux för den vetenskapliga personalen över hela campus, vilket hela tiden ökar, två dedikerade datorpooler för studenter med 40 maskiner och flera servrar, alla utrustade med Debian stable. Förutom detta så är alla 28000 dator över hela campus utrustade för att ha möjligheten att köra våran distribution som ett live-system över NFS. En vanlig arbetsdags så använder runt 100 personer denna möjlighet. Förutom servrarna så är alla datorer integrerade i vårt LDAP-träd och får sin hemmapp via NFS från en central server.

Uppdateringar distribueras via vår egna interna spegling. För att konfigurera dessa maskiner så kör vi också ett förråd med våra egna paket, så användarna på fakulteterna inte behöver göra någon systemadministration. I den nära framtiden kommer våran 220-noders HPC-kluster också att utrustas med våran distribution baserad på Debian stable.

Debian valdes huvudsakligen för dess enkla administration och programvaruuppdateringar. Dess vältestade utgivningspolicy reducerar mängden uppdateringar och garanterar stabilitet. Dessutom finns mycket fri dokumentation tillgänglig vilken ger insikter i de tekniska detaljerna i systemet.