Centro de información i Animación Juvenil de Xirivella, Valencia, Spanien

Vi driver et animations- og oplysningscenter for unge mennesker og har et computerlokale som alle kan benytte. Vi har vores egen mailserver og tilbyder udover Internet-adgang, webplads til alle vore brugere, og har desuden kurser i grundlæggende anvendelse af Linux for alle som har lyst til at deltage.

Vores computerlokale har otte computere som kører Debian woody og to mere som skal håndtere administrative opgaver som firewall, proxy, NIS, NFS, DHCP, print, databases, DNS, e-mail og webtjenester.

Da jeg blev bedt om at oprette computerlokalet, var jeg med det samme klar over, som Debian-bruger, hvordan det skulle gøres. Jeg mener at Debian er en distribution som følger Linux-ånden, udover at tilbyde massevis af pakkede programmer. De andre distributioner jeg har prøvet, har altid været disorganiserede og har givet hovedbrud. Jeg har altid undgået at bruge grafiske værktøjer til finindstilling af opsætningen, da det altid er et problem for brugere som mig, at finde de rigtige steder. Desuden er der de irriterende opdateringssystemer, som i Debian næsten fungerer automatisk, hvorfor mit valg var indlysende.