Centro de información i Animación Juvenil de Xirivella, Valencia, Spanien

Vi är ett animerings- och informationscenter för unga människor, och vi har satt upp ett datorrum som alla kan använda. Vi har vår egen e-postserver, vi erbjuder förutom Internetanslutning webbserver för alla våra användare och vi bedriver även grundläggande Linuxutbildning för alla som vill delta.

Vårt datorrum har åtta datorer som kör Debian Woody och två vars uppgift är att utföra administrativa uppgifter som brandvägg, mellanserver, NIS, NFS, DHCP, utskrifter, databaser, DNS, e-post och webbserver.

När jag ombads att sätta upp detta datorrum hade jag mina tankar klara om det, som Debiananvändare anser jag att det är en av de distributioner som följer Linuxandan förutom att tillhandahålla mängder paketerad programvara. De andra distributionerna jag testade har alltid varit oorganiserade och en huvudvärk, smärtsamma för användare som jag som förväntar mig att hitta saker på rätt plats, och jag har alltid undvikit att använda grafiska verktyg för att ställa in optimala inställningar, förutom de irriterande uppdateringssystemen som är nästan automatiska i Debian, vilket gjorde valet klart för mig.