Debian CD:llä

Verkkoasennus minirompulta

Huomaa: Alkuperäinen sivu on tätä suomennosta uudempi.

Network install- tai netinst-CD on yksi CD jonka avulla voi asentaa koko käyttöjärjestelmän. Tämä yksittäinen CD sisältää ainoastaan asennusohjelman käynnistämiseen tarvittavan vähimmäismäärän ohjelmistoa ja loput paketit haetaan Internetistä

Kumpi on parempi minulle — miniromppu vai täydet romput? Se riippuu, mutta monessa tapauksessa miniromppu on parempi vaihtoehto, koska sinun tarvitsee imuroida vain paketit, jotka haluat asentaa koneellesi. Tämä säästää sekä aikaa, että kaistaa. Toisaalta täydet romput ovat parempi vaihtoehto, jos sinun täytyy asentaa Debian monelle koneelle tai koneille, joilla ei ole ilmaista Internet-yhteyttä.

Mitkä verkkoyhteystyypit ovat tuettuja asennuksen aikana? Verkkoasennus olettaa, että sinulla on Internet-yhteys. Tuettuja ovat useat eri tavat tälle yhteydelle, kuten analoginen PPP-soittoyhteys, Ethernet, WLAN (eräin rajoituksin), mutta ISDN ei — valitettavasti!

Vedokset ovat kooltaan suurempia kuin alla mainitut 180 Mt/40 Mt! Tällä hetkellä vedoksen koko tarkistetaan ainoastaan i386-arkkitehtuurin osalta, muilla arkkitehtuureilla vedokset voivat olla suurempia.

Seuraavat boottaavat mini-CD-vedokset ovat imuroitavissa suoraan:

Viralliset verkkoasennusvedokset vakaalle julkaisulle

180 Mt:n kokoisena, tämä vedos soveltuu poltettavaksi mini-CD-R(W)-levylle (80 mm/3.1" halkaisijaltaan). Vedos sisältää asennusohjelman ja pienen pakettikokoelman joiden avulla voi tehdä perusjärjestelmän asennuksen.

Tietoa näistä tiedostoista ja kuinka niitä tulisi käyttää, löydät Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin-sivulta.

Kun olet imuroinut vedokset, muista lukea asennusohjeesta tarkempia tietoja asennuksen kulusta.