Donationer til Software in the Public Interest

Donationer i form af penge

Debian er navnet på projektet, og den distribution vi laver hedder Debian. For at kunne håndtere økonomiske anliggender har vi oprettet et velgørende selskab, Software in the Public Interest (ofte omtalt som SPI, på dansk "Software i offentlighedens interesse").

På trods af at Debian blev skabt af frivillige verden over, er der en række udgifter, der i lang tid blev afholdt af nogle få af udviklerne. Disse udgifter er blandt andre betaling for domænet debian.org, brænding af cd'er ved test af nye udgivelser, udgifter til rejse og ophold i forbindelse med konferencer, som ikke blev refunderet, og så videre.

Mange af de hidtidige donationer er kommet fra tilfredse brugere. Alle donationer er velkomne, men vi håber at specielt virksomheder, der tjener penge på Debian (fabrikatører af cd-rom'er, virksomheder, der lever af tjenesteydelser, eller sågar virksomheder, der er afhængige af Debian i det daglige arbejde) vil donere en del af deres overskud, og dermed hjælpe med til at Debian bliver et så godt styresystem som muligt.

Hvis du ønsker at give en donation i form af penge til Debian, så besøg vores SPI-donationsside. Sørg for at angive, at pengene er til Debian-projektet. Da SPI er en velgørende organisation, kan vi udstede kvitteringer i skattefradragsøjemed (gælder ikke Danmark).

I nogle dele af verden kan det være nemmere, at donere til en af partnerorganisationerne til Software in the Public Interest (se SPI's donationsside for aktuelle oplysninger):

Donationer af udstyr og ydelser

Det lille budget taget i betragtning, er det for tiden ikke muligt for Debian selv at købe og vedligeholde computere og netværksforbindelser. Vi er derfor afhængige af donationer af udstyr og ydelser fra virksomheder og universiteter, så Debian fortsat kan eksistere.

Hvis din virksomhed har computere, der ikke benyttes eller udstyr i overskud (harddiske, SCSI-kontrollere, netværkskort, osv.), så overvej at donere udstyret til Debian. Kontakt på engelsk vores ansvarlige for donationer af hardware for flere oplysninger.

Debian vedligeholder en liste over ønsket hardware til forskellige tjenester og grupper indenfor projektet.


Her følger lister over organisationer, som har doneret udstyr eller tjenesteydelser til Debian: