Filspejling

Debian distributeres over hele verden ved hjælp af spejle for at give brugerne bedre adgangsforhold til vores arkiv og for at reducere belastningen på vore servere.

Hvis man ikke ved, hvilket filspejl, man skal anvende eller ens system flyttes meget rundt, kan man anvende mirror redirector-tjenesten i sin apts sources.list. Den viderestiller på dynamisk vis pakkedownloadforespørgsler til det bedste, tilgængelige filspejl, baseret på en række faktorer, så som filspejlstilgængelighed, placering, arkitektur og opdaterethed. Indsæt denne adresse i sources.list, for at anvende mirror redirector:

http://httpredir.debian.org/debian

Følgende Debian-arkiver spejles:

Debian-pakker (debian/)
Debians pakkepulje - den indeholder størstedelen af .deb-pakkerne, installationsmaterialer og kildekoden.
Se listen over Debian-spejle som indeholder arkivet debian/.
Cd-aftryk (debian-cd/)
Arkivet med cd-aftryk: Jigdo-files og ISO-aftryksfiler.
Se listen over Debian-spejle som indeholder arkivet debian-cd/.
Gamle udgaver (debian-archive/)
Arkivet med gamle udgivne version af Debian.
Se Distributionsarkiverne for flere oplysninger.

Oplysninger til ejere af spejle

Debian-filspejle vedligeholdes af frivillige, hvis du har mulighed for at donere harddiskplads og båndbredde, så opret et spejl og vær medvirkende til at gøre Debian mere tilgængelig.

Se siderne om opsætning af et Debian-arkiv for flere oplysninger om spejlingsmetoder, hvorden man udfører delvis spejling, hvornår man skal spejle, osv.

Du kan spejle dele af eller hele Debian-arkivet - kig på størrelsen af filspejlet.

Du kan holde dit filspejl privat, men de fleste vælger at tilføje deres filspejl til vores database som indeholder oplysninger om alle Debian-filspejle. Dette er en god måde at gøre et filspejl kendt på, da brugerne ser det i lister over spejle. Din organisation vil også blive omtalt på siden over websidernes sponsorer.

Hvis der ikke allerede er et officielt Debian-filspejl i dit land, og dit filspejl har en god båndbredde, kan du overveje at få det gjort til et officielt filspejl.

Der er to offentlige postlister om Debian-filspejle, debian-mirrors-announce og debian-mirrors. Vi opfordrer alle vedligeholdere af filspejle til at tegne abonnement på annonceringslisten, da den bliver anvendt til at udsendes vigtige annonceringer. Listen er modereret og der er meget lidt trafik på den. Den anden liste er beregnet til generelle diskussioner og er åben for alle.

Debian-filspejle har tidsstemplingsfiler som vi bruger til at afgøre hvornår de er blevet opdateret. Her er nogle statistikker som de ansvarlige for filspejlene har stillet til rådighed:

Hvis du har spørgsmål som ikke besvares på disse websider kan du kontakte os på mirrors@debian.org eller anvende IRC, #debian-mirrors på irc.debian.org.