Debians partnere

Hvad er partnerskabsprogrammet?

Partnerskabsprogrammet blev etableret for at fremhæve virksomheder og organisationer, der løbende hjælper Debian. På grund af den betydelige støtte partnerne giver Debian, har vi været i stand til at udvide og forbedre Debian. Vi vil officielt fremhæve deres hjælp og vil fortsætte vores gode samarbejde.

Hvordan kan min organisation støtte Debian?

Besøg vores donationsside vedrørende donationer i form af penge, udstyr eller tjenesteydelser.

Besøg siden om partnerskabsprogrammet for flere oplysninger om Debians partnerskabsprogram.


Udviklingspartnere

Hewlett-Packard har stillet hardware til rådighed for udvikling af tilpasninger (ports), Debian-filspejle og andre Debian-tjenester (aktuelle hardwaredonationer fra HP finder man på siden med Debian-maskiner). For flere oplysninger om HP's involvering i Linux Open Source-fællesskabet, se HP Linux.

Hewlett-Packard er et af verdens største computerfirmaer, og tilbyder et bredt udvalg af produkter og tjenesterydelser, så som servere, pc'er, printere, storageprodukter, netværksudstyr, software, computerløsninger til skyen, osv.


Thomas Krenn har leveret en ny high-end-server til Debians cdbuilderservice. Desuden er Thomas Krenn en hyppig hardwaresponser til DebConf og Debian-standen ved LinuxTag. For oplysninger om Thomas Krenns involvering i open source-fællesskabet, se http://www.thomas-krenn.com/linux.

Thomas Krenn er Europas førende onlineforretning med serversystemer og hosting af høj kvalitet. De tilbyder rackinstallérbare servere, servere der er stille eller har et lavt lydniveau, lagringssystemer og virtualiseringsløsninger. Thomas Krenn er den eneste hardwareforretning, som leverer individuelt konfigurerede servere inden for 24 timer i Europa. Og de understøtter selvfølgelig Debian som styresystem på deres servere!


trustsec betaler to udviklere for at arbejde på S/390-tilpasningen af Debian og pakker, der primært er relateret til Java. De er værter for en webportal om Debian på S/390- og zSeries-maskiner. De sponserede og arbejdede også på de gratis Debian-cd'er på LinuxTag 2001 i Stuttgart.

trustsec tilbyder kundersupport, konsulentbistand og kurser i Debian på Intels pc-arkitektur (i386), PowerPC og IBM S/390, og er specialiserede i netværkssikkerhed og programudvikling i Java. Skriv til info@trustsec.de for flere oplysninger.


credativ er en serviceorienteret virksomhed med fokus på open source-software siden grundlæggelsen i 1999. Gennem credativs verdensomspændende Open Source Support Centers tilbydes Debian-support over hele verden.

Et stort antal af credativs ansatte er Debian-udviklere, og flere af dem er særdeles kendte i fællesskabet. Helt fra begyndelsen har credativ aktivt støttet Debian-projektet. Besøg venligst http://www.credativ.com/ for flere oplysninger.


Skolelinux er er dybt involveret i både udviklingen og testningen af de nye debian-installer og lokaltilpasning af Debian.

Skolelinux' arbejde går ud på at udvikle en Debian Pure Blend rettet mod skoler og universiteter. En nem installation med tre spørgsmål, giver et præ-indstillet system tilpasset skoler, som næsten ikke kræver noget kendskab til Linux eller netværk. Der er blandt andet 15 præindstillede tjenester og et lokaltilpasset miljø.


Siden 2002 har Genesi stillet den hardware, som de designer og fremstiller, til rådighed for Debian-fællesskabet. Genesi har også ansat Debian-udviklere til at støtte deres platforme

Genesis Efika MX, ARM-baserede computere, er designet med det formål, at levere computerressourcer til massemarkedet, som har en lav pris og er enerigieffektive. For oplysninger om Genesis investering i Linux-open source-fællesskabet, besøg www.PowerDeveloper.org.


Eaton hjælper Debian med at beskytte dets infrastruktur mod strømafbrydelser, og har ansat en Debian-udvikler til at arbejde på understøttelse af UPS og Power Devices via Network UPS Tools og relaterede pakker.

Eaton er en global markedsleder inden for elektriske komponenter og systemer til sikring af strømkvalitet, distribuering og kontrol; hydrauliske komponenter, systemer og tjenesteydelser til industrielt og mobilt udstyr; luftfartsbrændstof, hydrauliske og pneumatiske systemer til kommercielt og militært brug; samt drivetrain- og powertrain-systemer til ydelse, brændstoføkonomi og sikkerhed til lastbiler og selvkørende køretøjer. Eaton har omkring 75.000 ansatte og sælger produkter til kunder i flere end 150 lande, med en omsætning i 2008 på 15,4 mia. dollar.


Simtec har stillet flere ARM-maskiner til rådighed, disse udgør størstedelen af Debians ARM-infrastruktur. Desuden har Simtec ansat flere udviklere, der bidrager til Debians ARM-tilpasning.

Simtec er en førende leverandør af ARM-baserede computerprodukter. Vi har et udvalg af kort der har et bredt anvendelsesspektrum inden for markedet for embeddede produkter. Vi kan levere et komplet udvalg af produkter og løsninger, der kan tilpasses til kundens behov fra hyldevareintegreringsløsninge til komplette kundetilpasses design. Alle vore produkter leveres med open source-værktøjer og styresystemer.


Loongson og Lemote har leveret flere Loongson-baserede maskiner til Debian. For oplysninger om Loongsons involvering i Linux-fællesskabet, se Linux hos Loongson.

Loongson-processorer er en serie af MIPS-kompatible processorer. De anvendes inden for mange områder, så som desktop, server, embedded-systemer, højtydende beregninger osv. For flere oplysninger, kontakt info@loongson.cn.


Finansielle partnere

Følgende organisationer har doneret penge til Debian-projektet, som er en af måderne hvorved man kan bidrage, gennem Debians partnerskabsprogram.

Open Source Press er et forlag i München, der har udgivet bogen The Debian System. For hver solgt bog, donerer forlaget og forfatteren tilsammen 1€ til Debian-projektet.

Open Source Press har specialiseret sig i bøger, der handler om Linux og open source-software, hvor forfatterne har omfattende erfaring inden for områderne, og de skabes i nært samarbejde med de respektive fællesskaber. Open Source Press' udgivelser er kendt for deres kvalitet og dybde.

No Starch Press er et forlag i San Francisco, som har udgivet The Finest in Geek Entertainment, er medudgiver af bogen The Debian System. Forlaget er kendt for at udgive titler af høj kvalitet om et bredt spektrum af emner, herunder alternative styresystemer, netværk, hacking, programmering og LEGO. No Starch Press donaterer US$1 fra salget af hvert eksemplar af The Debian System til Debian-projektet.

Tjenesteydelsespartnere

Brainfood (tidligere Novare) stiller flere maskiner til rådighed for Debian, foruden 'hosting' og serveradministration.

Brainfood er et firma, der tager sig af tekniske løsninger, hvis mål er at producere et ideelt resultat til et specifikt behov, uanset om det er et websted, et intranet-program til løbende fjernuddannelse eller et skræddersyet program. For flere oplysninger kontakt debian-contact@brainfood.com.


Linux Central leverer cd-rom-sæt med Debian GNU/Linux til messer og lignende begivenheder. Disse cd'er er medvirkende til at gøre opmærksom på Debian, ved at potentielle og nuværende brugere får systemet direkte i hænderne.

Linux Central sælger alle de seneste udgaver af Linux-produkter såsom kommerciel software, bøger, hardware og udgaver af store Linux-distributioner. På Linux Centrals websted kan man også finde nyheder og grundlæggende oplysninger om Linux, eller blive tilmeldt et nyhedsbrev, så man kan blive holdt ajour med alle de seneste produkter eller daglige begivenheder. For flere oplysninger kontakt sales@linuxcentral.com.


RapidSwitch (tidligere Black Cat Networks) er en britisk internetudbyder, som har specialisteret sig i dedikeret hosting. De leverer dedikerede servere, managed server-løsninger, colocationtjenesteydelser og VPS-virtuelle servere.

De er værter for en af Debians udviklingsmaskiner, Caballero.


Oregon State University Open Source Lab leverer værtslige og administrative tjensteydelser til Debian-projektet.

Open Source Lab er et brændpunkt i forbindelse med Open Source-udvikling ved Oregon State University og andre steder. OSL stiller udviklings-, værtslige og forskellige andre tjenesteydelser til rådighed for Open Source-fællesskabet.


Telegraaf Media ICT BV støtter Debian-fællesskabet ved at donere hardware, rack-plads og båndbredde til den Debian-server som er vært for alioth, arch og svn.

Telegraaf Media ICT BV Internet-infrastruktur (omkring 200 Intel-baserede servere) er primært baseret på Debian GNU/Linux-servere; systemadministratorerne er højt motiverede Debian-brugere og nogle af dem er også Debian-udviklere.

Telegraaf Media Group driver nogle af de mest populære hollandske websteder (http://www.telegraaf.nl, http://www.speurders.nl og http://www.dft.nl) foruden Hollands to største aviser.


man-da.de GmbH er backbone-leverandør til Metropolitan Area Network Darmstadt. De støtter Debian ved at være vært for flere servere i debian.org og debian.net, foruden buildd-netværket til experimental- og debconf.org-maskiner.

man-da.de GmbH står for MANDA, et wide area-netværk i det sydlige Hessen, som forbinder uddannelses- og forskningsorganisationer med en redudant højhastighedsnetværksring og leverer internetadgang. Virksomheden er ejet af TU Darmstadt og University of Applied Sciences Darmstadt, og ud over at stå for MANDA, leverer den også it-konsultydelser og it-tjenester til begge universiteter.


Bytemark Hosting støtter os ved at stille hostingtjenesteydelser til rådighed og være sponsor ved Debian Conference.

De er en førende internetudbyder (ISP) i Storbritannien og leverer skalérbar, ydedygtig og betalbar hosting med mange geek-venlige ekstra ting som standard. Debian GNU/Linux er installeret i udbredt grad i deres netværk, og er den anbefalede distribution til nye kunder, der ikke er hundrede procent sikre på, hvad de skal vælge.


1&1 støtter os ved at stille flere servere til rådighed i deres højtydende datacenter i Karlsruhe.

1&1 er en af de største domæneregistrerings- og webhostingvirksomheder i verden, med kontorer i Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Spanien og USA. De fleste af de over 5 millioner websteder og andre tjenester, som 1&1 håndterer kører i et Debian-baseret miljø på flere tusinde servere.


DG-i støtter Debian-projektet med hardware og hosting fra deres colocation-steder gennem højhastighedsforbindelser. wiki.debian.org modtog en IBM x360-server.

Dembach Goo Informatik GmbH & Co. KG (DG-i) tilbyder konsultentydelser vedrørende it-infratstruktur, softwwareudvikling og hosting. DG-i støtter kunder i analyseringen af deres it-miljø, udvikling af individuelle softwareløsninger og i tilpasning af kundens applikationer til sømløs overgang til hostede services. Virksomheden designer og støtter individuelle operationelle it-koncepter, der møder de høje kvalitetsstandarder, særligt inden for e-handel og finansielle ydelser. DG-i har de fornødne hostinginfrastrukturer i deres datacentre i München og Düsseldorf.


Mythic Beasts Ltd. støtter Debian (og SPI Inc.) med domæneregistreringsfaciliteter.

De er en britisk webhosting-, domæneregistrator- og co-location-virksomhed.