Avertisment! Această traducere este prea veche, vă rugăm să vedeți originalul.

Partenerii Debian

Ce este programul de parteneriat?

Programul de parteneriat a fost creat pentru companiile și organizațiile care asigură asistență neîncetată pentru Debian. Datorită suportului substanțial asigurat de acești parteneri a fost posibil să extindem și să îmbunătățim Debian. Astfel dorim să recunoaștem oficial eforturile lor, și să păstrăm relații de parteneriat.

Cum ar putea organizația mea să contribuie la Debian?

Pentru donațiile în bani, echipamente, sau servicii, vizitați pagina noastră pentru donații.

Pentru mai multe informații despre Programul de parteneriat Debian, vizitați Programul de parteneriat.


Development Partners

Hewlett-Packard a donat mai multe servere și stații HPPA, IA-64 and IA-32, iar HP are mai mulți dezvoltatori angajați ca să lucreze la portarea Debian pe HPPA și IA-64. Pentru informații despre implicarea HP în comunitatea Linux Open Source vedeți HP Linux.

HP este una din cele mai mari companii de calculatoare din lume ce produce o mare varietate de produse și servicii, cum ar fi mai multe tipuri de calculatoare, imprimante, scanere, plotere, produse de stocare, echipamente pentru servere și rețea, software, etc.


Thomas Krenn a furnizat un nou server de înaltă performață pentru serviciul Debian cdbuilder. Adițional, Thomas Krenn este un sponsor regulat de hardware pentru DebConf sau standul Debian la LinuxTag. Pentru informații despre implicarea Thomas Krenn în comunitatea Linux Open Source vedeți http://www.thomas-krenn.com/linux.

Thomas Krenn este liderul magazinelor on-line pentru sisteme server și găzduire de înaltă calitate. Oferă servere rack-mountable, servere silențioase și cu zgomot redus, sisteme de stocare și soluții de virtualizare. Thomas Krenn este singurul magazin hardware care livrează în toată Europa în decurs de 24 de ore servere configurate individual. Desigur, suportă Debian ca sistem de operare pe servere!

Trustsec angajează doi dezvoltatori Debian să lucreze la portarea Debian la S/390 și pachetele referitoare la Java. Ei găzduiesc portalul web pentru Debian pe S/390 și zSeries. Ei au plătit și lucrat pentru CD-urile Debian la LinuxTag 2001 în Stuttgart.

Trustsec oferă clienților suport, consultanță și școlarizare pentru Debian pe arhitectura Intel PC (i386), PowerPC și IBM S/390 și este specializat pe securitatea rețelelor și dezvoltare în Java. Vă rugăm scrieți la info@trustsec.de pentru mai multe informații.


credativ GmbH are cincisprezece programatori Debian in echipa sa, care programează pentru Debian în timpul slujbei. Deasemenea, credativ sponsorizează CD-uri și alte lucruri pentru LinuxTag și în general ajută Debian în Germania.

Credativ este o companie independentă de consultanță și servicii specializată în controlul calității în proiecte IT, management de sisteme și servicii Open Source. Împreună cu clienții noștri implementăm soluții open source personalizate (preferabil complet Software Liber), care au un mare potențial în reducerea costurilor, migrăm sisteme și oferim suport specializat pentru rețele complete. Pentru mai multe informații vizitați http://www.credativ.de/.


Skolelinux participă la crearea și testarea programului debian-installer precum și la traducerea Debian în diverse limbi.

Skolelinux este un efort pentru a crea un Debian Pure Blend dedicat școlilor și universităților. Instalarea ușoară cu numai trei întrebări asigură un sistem gata configurat pentru școli și nu cere cunoștiințe aprofundate de Linux sau rețele. Sistemul include 15 servicii gata configurate și un mediu localizat.


Începând cu 2002, Genesi a furnizat comunității Debian componentele hardware proiectate și dezvoltate. Genesi angajează și dezvoltatori Debian pentru a suporta platformele sale

Produsele GenesiEfika MX, computere bazate pe ARM, sunt proiectate să ofere resurse de calcul la costuri reduse, economice energetic pentru piața de larg consum. Pentru informați despre implicarea Genesi în comunitatea Linux Open Source vizitați www.PowerDeveloper.org.


Eaton ajută Debian în protejarea infrastructurii la problemele de alimentare cu curent și a angajat un dezvoltator Debian pentru a lucra la suportul pentru UPS și dispozitive de alimentare pentru Debian prin Network UPS Tools și pachetele înrudite.

Eaton este un lider mondial în tehnologia componentelor electrice și a sistemelor pentru calitatea alimentării cu curent, distribuție și control; sisteme și servicii pentru echipamente industriale si mobile; combustibil aero-spațial, sisteme hidraulice și pneumatice cu utilizare comercială și militară; sisteme de perfomanță, economie de combustibil și siguranță pentru camioane și cap-tractor. Eaton are aproximativ 75.000 de angajați și vinde produse la clienți în mai mult de 150 de țări, cu o cifră de afaceri de 15,4 miliarde în 2008.


Simtec a oferit mai multe calculatoare ARM care contituie principalul infrastructurii Debian ARM. In plus, Simtec a angajat mai mulți programatori care contribuie la portarea Debian ARM.

Simtec este unul din marii experți pentru produse ARM. Avem o gamă de plăci folosite pe piața de produse încorporate. Simtec oferă o gamă completă de produse și soluții care pot fi ajustate la nevoile concrete ale clienților. Toate produsele Simtec sint livrate cu programe și sisteme de operare și unelte open source.


Loongson și Lemote au pus la dispoziție mai multe mașini bazate pe Loongson proiectului Debian. Pentru informații despre implicarea Loongson în comunitatea Linux vedeți Linux la Loongson.

Procesoarele Loongson sunt o serie de procesoare compatibile Mips. Acestea au fost folosite în multe domenii, cum ar fi computere de birou, servere, dispozitive integrate, procesare de înaltă performanță (high-performance computing) etc. Pentru mai multe informații contactați info@loongson.cn.


Financial Partners

Următoarele organizații au donat bani Proiectului Debian ca o cale de a contribui prin Programul parteneri Debian.

Open Source Press este editura cu sediul în München care a publicat cartea The Debian System. Pentru fiecare carte vândută editura și autorul împreună donează 1€ proiectului Debian.

Open Source Press este specializată pe cărți despre Linux și software Open Source scrise de autori cu experiență considerabilă în domeniu și produse în cooperare strânsă cu comunitățile respective. Publicațiile Open Source Press sunt renumite pentru calitate și profunzime.

Cu sediul în San Francisco No Starch Press, editura care a publicat "The Finest in Geek Entertainment" și a contribuit la cartea The Debian System. Compania este bine-cunoscută pentru publicarea unor titluri pe teme foarte variate, inclusiv sisteme de operare alternative, rețelistică, hacking, programare și LEGO. No Starch Press donează 1 US$ către proiectul Debian din vânzarea fiecărei copii a cărții The Debian System.

Service Partners

Brainfood (fostul Novare) a donat multe mașini pentru Debian, la fel și găzduirea serviciilor admisistrative.

Brainfood este o companie cu soluții tehnologice a cărui goal este munca de a produce un rezultat ideal pentru o nevoie specifică, puțin contând dacă este o pagină pe web, aplicații intranet cu învățare la distanță sau programe speciale. Pentru mai multe informații contactați debian-contact@brainfood.com.


Linux Central ne-a donat seturi de CD-uri cu Debian GNU/Linux pentru evenimente și expoziții. Aceste CD-uri ajută la promovarea Debian, prin ajungerea sistemului în mâna potențialilor utilizatori.

Linux Central vinde toate versiunile cele mai recente ale produselor Linux, cum ar fi programe comerciale, cărți, piese de hard, și distribuțiile majore Linux. Pe situl Linux Central puteți găsi știri și informații de bază despre Linux, sau puteți să vă înregistrați pentru a primi știrile pentru a rămâne la curent cu noile produse sau noutățile zilnice. Pentru mai multe informații contactați sales@linuxcentral.com.


RapidSwitch (fost Black Cat Networks) este un ISP din Regatul Unit specializat pe găzduire dedicată. Oferă servere dedicate, soluții de servere administrate, colocare și servere virtuale VPS.

RapidSwitch găzduiește câteva calculatoare pentru dezvolare: Caballero and Sarti.


Oregon State University Open Source Lab asigură găzduire și diverse servicii de administrare pentru proiectul Debian.

Open Source Lab este un loc important pentru programarea "open source" la Oregon State University. OSL oferă servicii de programare, găzduire și alte diverse servicii pentru comunitatea "Open Source".


Telegraaf Media ICT BV ajută comunitatea Debian prin donații de hardware, spații de stocare și access la Internet pentru serverele "alioth", "arch" si "svn".

Structura Internet a companiei Telegraaf Media ICT BV (circa 200 de mașini Intel) este bazată în principal pe servere Debian GNU/Linux; unii din administratori sunt și membri Debian.

Telegraaf Media Group deține unele din cele mai populare situri din Olanda (http://www.telegraaf.nl, http://www.speurders.nl și http://www.dft.nl) precum și două din cele mai mari ziare din Olanda.


man-da.de GmbH este compania care deține Metropolitan Area Network Darmstadt. Diverse servere Debian debian.org, debian.net, precum și rețeaua de mașini debconf.org sunt găzduite de catre Area Network Darmstadt.

man-da.de GmbH controlează MANDA, o rețea de bandă largă din sudul regiunii Hessen, care conectează organizații din învățămînt și cercetare și care asigură acces la Internet. Compania este deținută de către TU Darmstadt și Universitatea de științe aplicate Darmstadt, operează rețeaua MANDA și oferă servicii și consultanță IT pentru universități.


Bytemark Hosting ajută comunitatea Debian prin găzduirea unor servere și prin comanditarea Debian Conference.

Bytemark Hosting furnizează servicii Internet (ISP) în Marea Britanie și servicii, de găzduire orientate către cunoscători. Debian GNU/Linux este folosit in extenso în rețeaua Bytemark, și este recomandat ca și distribuție Linux oricărui nou client care întreabă.


1&1 ne susține prin furnizarea a mai multor servere în centrul de date de mare performață din Karlsruhe.

1&1 este una din cele mai mari companii registratoare de domenii și găzduire web, cu birouri în Germania, Franța, Marea Britanie și SUA. Din cele peste 5 milioane de situri web și alte servicii gestionate de 1&1 majoritatea funcționează în medii bazate pe Debian, câteva mii de servere.


DG-i furnizează proiectului Debian hardware și servicii de găzduire din siturile de colocare prin conexiuni de mare viteză. wiki.debian.org a primit un server IBM x360.

Dembach Goo Informatik GmbH & Co. KG (DG-i) oferă servicii de consultanță pentru infrastructuri IT, dezvoltare software și servicii de găzduire. DG-i suportă clienții în analizarea mediului IT, dezvoltarea de soluții software individuale și în ajustarea aplicațiilor clientului pentru o tranziție lină la servicii găzduite. Compania proiectează și suportă concepte operaționale IT individuale, care se ridică la înalte standarde de calitate, în special în E-Commerce și servicii financiare. DG-i deține infrastructura necesară pentru găzduire în centrele de calcul din München și Düsseldorf.


Mythic Beasts Ltd. suportă Debian (și SPI Inc) oferind facilități de înregistrarea domeniilor.

Sunt o companie cu sediul în Regatul Unit de găzduire web, înregistrare de domenii și colocare.