Varoitus! Tämä suomennos on liian vanha, katso mieluummin alkuperäistä sivua.

Debianin tavaramerkki

Tavaramerkin lisensointikäytäntö

Debian on sitoutunut suojelemaan tavaramerkkiään, logoaan ja tyylejään, varmistamaan niiden yhteneväisen käytön sekä tekemään käytön helpoksi kaikille vilpittömille käyttäjille. Osana tätä prosessia, Debian on Software in the Public Interest, Inc.:n rekisteröity tavaramerkki, jota hallinnoi Debian-projekti. Yhdysvaltojen ulkopuolista rekisteröintiä varten olemme kirjanneet Madrid-protokollan mukaisen hakemuksen laajentamaan suojausta Euroopan Unionissa, Kiinassa ja Japanissa. Lisäksi Debian-tavaramerkki on rekisteröity Brasiliassa, N. do processo 827045310.

Tavaramerkki rekisteröitiin ensimmäistä kertaa 21. joulukuuta 1999 vaikka onkin ollut käytössä jo elokuusta 1993. Tavaramerkki on rekisteröity Nizzan sopimuksen luokassa 009: tietojenkäsittelylaitteet ja käyttöjärjestelmäohjelmistot.

Nykyisen käytännön Debian-tavaramerkin käytön hallinnoinnista ilmoitti Bruce Perens, Debian-projektin johtaja, vuonna 1998, ja se on päivitetty myöhemmin kuulumaan seuraavasti:

Debianin tavaramerkit, palvelumerkit, logot, tunnuslauseet ja tyylit (Debian-tavaramerkit) ovat arvokkaita omaisuuseriä, joita meidän tulee suojella. Sallimme yritysten kohtuullisesti käyttää Debian-tavaramerkkejä. Esimerkiksi mikäli tuotat Debian-jakelun CD-levyjä, voit kutsua tätä tuotetta Debianiksi. Mikäli haluat käyttää nimeä jollain muulla tavoin, kysy ensin.
Ollaksemme tasapuolisia kaikkia kohtaan, vaadimme, että kukaan muu kuin Debian-projekti ei käytä Debianin tavaramerkkejä yrityksensä, organisaationsa tai domaininsa nimessä.

Kaikki lisensointiin ja muihin liittyvät kysymykset Debian-tavaramerkeistä pyydetään lähettämään (englanniksi) trademark@debian.org. Pyytäessäsi käyttölupaa Debian-tavaramerkille muuhun kuin Debianin tavaramerkkikäytännön sallimiin tarkoituksiin, lähetä sähköpostia (englanniksi) trademark@debian.org aiheena Trademark Use Request (tavaramerkin käyttöpyyntö); tarkistathan että viestisi sisältää seuraavat tiedot:

Keskeneräinen työ

Kuten Stefano Zacchiroli, Debian-projektin johtaja, ilmoitti elokuussa 2011, nykyinen Debianin tavaramerkkikäytäntöä tarkastetaan yhdessä SPI:n ja SFLC:n kanssa.

Aiemmat luonnokset uudeksi tavaramerkkikäytännöksi, joista ensimmäisen luonnosteli Benjamin Mako Hill ja toisen luonnosteli Branden Robinson, ovat saatavilla ja niitä tullaan käyttämään pohjana tulevalle käytännölle.

Organisaatiot, joilla on lisessi käyttää tavaramerkkiä

Seuraaville organisaatioille on lisensoitu Debian-tavaramerkin käyttö Lisenssisopimuksella: