Debian op de Desktop

Het Universal Operating Systeem als jouw Desktop

Het Debian Desktop subproject is een groep vrijwilligers die het best mogelijke operating systeem willen maken voor thuis- en bedrijfsgebruik. Ons motto is Software die gewoonweg werkt. In het kort is ons doel om Debian, GNU en Linux tot bij het mainstream publiek te brengen. Debian Desktop

Onze basisprincipes

Hoe je kan helpen

De belangrijkste delen van een Debian subproject zijn niet mailinglijsten, webpagina's of archiefruimte voor pakketten. Het belangrijkste zijn gemotiveerde personen die dingen doen gebeuren. Je hoeft geen officiële ontwikkelaar te zijn om pakketten en patches te maken. De kern van het Debian Desktop project zal ervoor zorgen dat je werk wordt geïntegreerd. Hier zijn enkele dingen die je kan doen:

Wiki

We hebben een aantal artikelen in onze Wiki die u hier kunt vinden: DebianDesktop. Sommige Debian Desktop wiki artikelen zijn verouderd.

Mailinglijst

Dit subproject wordt besproken op de debian-desktop mailinglijst.

IRC Kanaal

We moedigen iedereen aan (al dan niet Debian Developer) die geïnteresseerd is in Debian Desktop om mee te doen op OFTC IRC (irc.debian.org).

Wie is er betrokken?

Iedereen is welkom. Eigenlijk is iedereen van de pkg-gnome, pkg-kde en pkg-xfce groepen indirect betrokken. De abonnees van de debian-desktop zijn actieve medewerkers. Ook de debian-installer en tasksel groepen zijn belangrijk voor onze doelstellingen.

Deze webpagina wordt onderhouden door \Gustavo Franco. Voormalige onderhouders waren Martin Loschwitz en Colin Walters.