Debian op de Desktop

Onze filosofie

We onderkennen dat er veel Desktop-omgevingen bestaan en we zullen hun gebruik ondersteunen - dit houdt ook in dat we ervoor moeten zorgen dat ze goed werken op Debian. Ons doel is om de grafische interfaces gebruiksvriendelijk te maken voor beginners, terwijl gevorderde gebruikers en experts de mogelijkheid hebben dingen aan te passen als ze dat willen.

We zullen proberen ervoor te zorgen dat de software is geconfigureerd voor het meest voorkomende desktopgebruik. Het normale gebruikersaccount dat tijdens de installatie wordt aangemaakt, moet bijvoorbeeld de bevoegdheid hebben om audio en video af te spelen, af te drukken en het systeem te beheren via sudo. Ook willen we de vragen van debconf (het configuratiebeheersysteem van Debian) tot het absolute minimum beperken. Het is niet nodig om met moeilijke technische details te komen aandraven tijdens de installatie. In plaats daarvan zullen we proberen ervoor te zorgen dat debconf-vragen zinvol zijn voor de gebruikers. Een beginneling begrijpt misschien niet eens waar deze vragen over gaan. En een expert kan er perfect mee leven om de desktop-omgeving te configureren nadat de installatie voltooid is.

Hoe u kunt helpen

We zoeken gemotiveerde mensen die dingen realiseren. U hoeft geen Debian-ontwikkelaar (Debian Developer - DD) te zijn om patches in te dienen of pakketten te maken. Het kernteam van Debian Desktop zal ervoor zorgen dat uw werk wordt geïntegreerd. Dus, hier zijn enkele dingen die u kunt doen om te helpen:

Met ons meedoen