Debian på skrivbordet

Vår filosofi

Vi erkänner att många Skrivbordsmiljöer finns och kommer att stödja deras användning - detta inkluderar att säkerställa att dom fungerar bra på Debian. Vårt mål är att göra de grafiska användargränssnitten lättanvända för nybörjare och samtidigt tillåta avancerade användare och experter att ställa in saker så som dom vill ha dom.

Vi kommer försöka se till att programvara konfigureras för den vanligaste skrivbordsanvändningen. Exempelvis bör standardkontot som skapas under installationen ha tillgång till att spela ljud och video, utskrifter, och hantera systemet mha sudo. Vi kommer också att försöka se till att de frågor som ställs till användaren via debconf (Debians konfigurationshanteringssystem) är så få som möjligt. Det finns inget behov av att presentera komplicerade tekniska detaljer under installationen. Istället kommer vi försöka säkerställa att debconf-frågor är vettiga för användaren. En nybörjare kanske inte ens förstår vad frågorna handlar om. En expert, å andra sidan kan istället konfigurera skrivbordsmiljön efter att installationen är färdig.

Hur du kan hjälpa till

Vi söker efter motiverat folk som kan få saker gjort. Du behöver inte vara en Debianutvecklare (DD) för att skicka patchar eller skapa paket. Debian Dekstop-gruppen kommer att säkerställas att ditt arbete integreras. Så, här hittar du några saker som du kan hjälpa till med:

Gå med oss