Woonplaatsen van ontwikkelaars

Veel mensen hebben interesse getoond in informatie over de geografische spreiding van Debian ontwikkelaars. Daarom besloten we aan onze database van ontwikkelaars een veld toe te voegen, waar ontwikkelaars hun wereldcoördinaten kunnen invoeren.

De onderstaande kaart is gemaakt met het programma xplanet op basis van een geanonimiseerde lijst van coördinaten van ontwikkelaars.

Wereldkaart

Indien u een ontwikkelaar bent, kunt u desgewenst uw coördinaten toevoegen aan uw gegevens in onze Database van Debian ontwikkelaars. U kunt op de database inloggen en er uw gegevens wijzigen. Indien u de coördinaten van uw woonplaats niet kent, zou u ze moeten kunnen opzoeken via de volgende website:

De opmaak van de coördinaten mag één van de drie volgende vormen hebben:

Decimale graden
De opmaak is dan +-DDD.DDDDDDDDDDDDDDD. Dit is een opmaak die gebruikt wordt door programma's zoals xearth en die ook op veel websites voor positiebepaling in gebruik is. De precisie ervan blijft evenwel beperkt tot 4 of 5 decimalen.
Graden Minuten (DGM)
De opmaak ervan is +-DDDMM.MMMMMMMMMMMMM. Het is geen rekenkundige, maar een gecomprimeerde weergave van twee afzonderlijke eenheden, graden en minuten. Deze schrijfwijze is gangbaar bij sommige types fiets- en wandel-gps-toestellen en bij berichten in het NMEA-protocol.
Graden Minuten Seconden (DGMS)
De opmaak is in dit geval +-DDDMMSS.SSSSSSSSSSS. Net zoals dit voor DGM het geval is, gaat het niet om een rekenkundige voorstelling, maar om een gecomprimeerde weergave van drie aparte eenheden: graden, minuten en seconden. Deze schrijfwijze is vooral gebruikelijk op websites die voor elke positie drie waarden opgeven. Bijvoorbeeld 34:50:12.24523 N (noord) is zo een positie, die overeenkomstig DGMS op de volgende wijze zal geschreven worden: +0345012.24523.

Bij breedtegraden staat + voor noorderbreedte. In het geval van lengtegraden staat + voor oosterlengte. Indien uw positie minder dan 2 graden verwijderd is van een nulpunt, is het van belang om voldoende voorloopnullen te gebruiken opdat duidelijk zou zijn welke opmaak van toepassing is.