Locatie van ontwikkelaars

De onderstaande kaart werd gegenereerd vanuit een geanonimiseerde lijst van coördinaten van ontwikkelaars met het programma xplanet.

Wereldkaart

Hoe u uw coördinaten kunt toevoegen

Indien u uw coördinaten zou willen toevoegen aan uw gegevens in de databank, moet u inloggen op de Database van Debian ontwikkelaars en uw gegevens aanpassen. Indien u de coördinaten van uw woonplaats niet kent, dan kunt u OpenStreetMap gebruiken om ze op te zoeken. Zoek naar uw stad en selecteer de richtingspijlen naast het zoekveld. Sleep de groene markeerstift naar de OSM-kaart, en de coördinaten verschijnen in het Van-veld.

De opmaak van de coördinaten is in één van de volgende vormen:

Decimale graden
De opmaak is dan +-DDD.DDDDDDDDDDDDDDD. Programma's zoals Xearth en veel andere websites voor positiebepaling gebruiken die. De precisie ervan is beperkt tot 4 of 5 decimalen.
Graden Minuten (DGM)
De opmaak is dan +-DDDMM.MMMMMMMMMMMMM. Het is geen rekenkundige, maar een gecomprimeerde weergave van twee afzonderlijke eenheden, graden en minuten. Deze schrijfwijze is gebruikelijk bij sommige types draagbare GPS-toestellen en bij GPS-berichten in de NMEA-opmaak.
Graden Minuten Seconden (DGMS)
De opmaak is dan +-DDDMMSS.SSSSSSSSSSS. Net als DGM is het geen rekenkundige, maar een gecomprimeerde weergave van drie afzonderlijke eenheden: graden, minuten en seconden. Deze schrijfwijze is typisch afgeleid van websites die 3 waarden opgeven voor elke positie. Bijvoorbeeld, 34:50:12.24523 Noord zou een bepaalde positie kunnen zijn, en in DGMS zou dat dan +0345012.24523 zijn.

Merk op: + is het noorden voor de breedtegraad, + is het oosten voor de lengtegraad. Indien uw positie minder dan 2 graden verwijderd is van een nulpunt, is het van belang om voldoende voorloopnullen te gebruiken opdat duidelijk zou zijn welke opmaak van toepassing is.