Zich bij Debian aansluiten

Lezen

Als u dat nog niet gedaan heeft, zou u de sites moeten lezen waarnaar verwezen wordt op de startpagina van Debian. Dit zal u helpen om een beter begrip te krijgen van wie we zijn en wat we proberen te bereiken. Besteed als potentiële medewerker van Debian vooral aandacht aan deze twee pagina's:

Veel van onze communicatie vindt plaats op de mailinglijsten van Debian. Als u een idee wilt krijgen van de interne werking van het Debian-project, zou u zich op zijn minst moeten abonneren op debian-devel-announce en debian-news. Beide lijsten hebben een zeer klein volume en documenteren wat gaande is in de gemeenschap. Het Debian projectnieuws, dat ook gepubliceerd wordt op de debian-news mailinglijst, vat de recente discussies samen uit mailinglijsten en blogs die met Debian verband houden, en geeft links ernaartoe.

Als toekomstige ontwikkelaar zou u ook moeten intekenen op debian-mentors. Hier kunt u vragen stellen over verpakkingswerk en infrastructuurprojecten en over andere aan de werkzaamheden van ontwikkelaars gerelateerde zaken. Houd er rekening mee dat deze lijst bedoeld is voor nieuwe medewerkers, niet voor gebruikers. Andere interessante lijsten zijn debian-devel (technische kwesties in verband met de werkzaamheden van ontwikkelaars), debian-project (discussies over niet-technische kwesties in het project), debian-release (coördinatie van Debian-releases), debian-qa (kwaliteitsverzekering).

Tip: Voor het geval u het aantal e-mails dat u ontvangt wilt verminderen, vooral van lijsten met veel verkeer, bieden we e-mailoverzichten aan in de vorm van een samenvattende e-mail ter vervanging van de individuele berichten. U kunt ook de Mailinglijstarchieven bezoeken om de berichten van onze lijsten in een webbrowser te lezen.

Bijdragen

Bent u geïnteresseerd in het onderhouden van pakketten? Bekijk dan eens onze lijst van Pakketten waaraan werk is en toekomstige pakketten. Hier vindt u pakketten die een (nieuwe) beheerder nodig hebben. Een onbeheerd pakket overnemen is de beste manier om als pakketbeheerder van start te gaan. Niet enkel helpt dit onze distributie vooruit, het geeft u ook de kans om te leren van de vorige pakketbeheerder.

Hier zijn enkele andere ideeën over hoe u kunt bijdragen aan Debian::

Natuurlijk zijn er nog tal van andere dingen die u zou kunnen doen en we zijn altijd op zoek naar mensen die juridische ondersteuning willen bieden of ons Debian publiciteitsteam willen komen versterken. Lid worden van een van de teams van Debian is een uitstekende manier om wat ervaring op te doen voor u start met de procedure voor nieuwe leden. Het is ook een goed startpunt als u op zoek bent naar een sponsor voor uw pakketten. Dus, ga op zoek naar een team en begin er meteen aan!

Aansluiten

U hebt al een tijdje bijgedragen aan het Debian-project en u wilt zich aansluiten bij Debian in een meer officiële functie? Er zijn in principe twee opties:

Voor welke functie u ook wenst te solliciteren, u moet vertrouwd zijn met de werkwijzes van Debian. Daarom raden wij ten zeerste aan om het the Debian beleidshandboek te lezen, evenals de Referentiehandleiding voor ontwikkelaars.