Pakettien nouto, asennus ja poisto

Edellisessä luvussa kuvattu pakettien tilojen muokkaus ei vielä vaikuta järjestelmääsi mitenkään. Voit siis säätää pakettien tiloja kunnes olet tyytyväinen, minkä jälkeen voit toteuttaa muutokset asentamalla ja poistamalla paketteja. [7]

Muutokset toteutetaan komennolla ToiminnotAsenna/poista paketteja (g). Tämä komento näyttää esikatseluruudun, joka kertoo kaikki tehtävät muutokset. Tämä ruutu on vain pakettiluettelo ja voit muokata pakettien tiloja (esimerkiksi peruuttaa poistoja) kuten pääruudussakin.

Kun olet valmis, voit valita NäkymätSulje (q) peruuttaaksesi asennuksen tai ToiminnotAsenna/poista paketteja (g) jatkaaksesi. aptitude noutaa tiedostot, jotka sen tarvitsee, ja pyytää tämän jälkeen jatkamaan asennusta. Kun valitset Jatka, asennukset ja poistot tehdään.

aptitude noutaa paketit varastohakemistoon (yleensä /var/cache/apt/archives). Oletuksena nämä paketit pysyvät tässä hakemistossa. Komennolla ToiminnotPuhdista koko pakettivarasto voit tyhjentää tämän hakemiston kokonaan, ja komennolla ToiminnotPuhdista vanhentuneet tiedostot voit poistaa ne tiedostot, jotka eivät enää ole noudettavissa.[7] Tätä kutsutaan asennuksen ajamiseksi, vaikka paketteja myös päivitetään ja poistetaan tässä vaiheessa.