Capítol 9. Enviar el paquet.

Sumari

9.1. Enviar el paquet al repositori de Debian.
9.2. Incloure el fitxer orig.tar.gz per a la transferència del paquet al repositori.
9.3. Enviaments discontinuats.

The rewrite of this tutorial document with updated contents and more practical examples is available as Guide for Debian Maintainers. Please use this new tutorial as the primary tutorial document.

Debian now requires source-only uploads for normal upload. So this page is outdated.

Ara que has comprovat el teu paquet en profunditat, pots publicar-ho a un arxiu públic per compartir-ho.

Quan siguis desenvolupador oficial Debian [82], podràs carregar el paquet al repositori de Debian [83]. Pots fer això manualment, però és més fàcil fer-ho amb les eines automàtiques ja disponibles com dupload(1) o dput(1). A continuació descriurem com fer-ho amb dupload [84].

Per començar, caldrà ajustar la configuració de dupload. Pots fer-ho editant el fitxer general /etc/dupload.conf, o construint el teu arxiu personalitzat ~/.dupload.conf amb els paràmetres que vulguis canviar.

Consulta el manual de dupload.conf(5) per conèixer el significat de cada opció.

L'opció $default_host determina quina de les cues de càrrega es farà servir per defecte. anonymous-ftp-master és la primera però és possible que vulguis fer servir una altra més ràpida [85].

Si tens connexió a Internet, pots pujar el paquet executant:

  dupload gentoo_0.9.12-1_i386.changes

dupload comprova que les sumes MD5/SHA1/SHA256 dels fitxers transferits coincideixen amb els llistats en el fitxer .changes, en cas contrari t'avisarà i hauràs de reconstruir el paquet com s'explica a Secció 6.1, «Reconstrucció completa.» per poder enviar-ho correctament.

Si trobes algun problema amb la pujada del paquet a ftp://ftp.upload.debian.org/pub/UploadQueue/, pots solucionar-ho pujant «manualment» (fent servir ftp) un arxiu *.commands signat amb GPG [86]. Per exemple, aquest hello.commands:

-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1
Uploader: Foo Bar <Foo.Bar@example.org>
Commands: 
 rm hello_1.0-1_i386.deb
 mv hello_1.0-1.dsx hello_1.0-1.dsc
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.10 (GNU/Linux)

[...]
-----END PGP SIGNATURE-----

A l'hora d'enviar per primera vegada el paquet al repositori, cal incloure l'arxiu orig.tar.gz amb les fonts originals. Si el número de revisió Debian del paquet no és 1 ni 0, hauràs d'executar l'ordre dpkg-buildpackage amb l'opció -sa per forçar la inclusió de l'arxiu orig.tar.gz. Contrariament, amb l'opció -sd s'exclou l'arxiu orig.tar.gz de les fonts.

Per a l'ordre dpkg-buildpackage:

$ dpkg-buildpackage -sa

Per a l'ordre debuild:

$ debuild -sa

Per a l'ordre pdebuild:

$ pdebuild --debbuildopts -sa

Per altra banda, amb l'opció -sd s'evita l'inclusió de l'arxiu orig.tar.gz de les fonts originals.

If you created multiple entries in debian/changelog by skipping uploads, you must create a proper *_.changes file that includes all changes since the last upload. This can be done by specifying the dpkg-buildpackage option -v with the version, e.g., 1.2.

Per a l'ordre dpkg-buildpackage:

$ dpkg-buildpackage -v1.2

Per a l'ordre debuild:

$ debuild -v1.2

Per a l'ordre pdebuild:

$ pdebuild --debbuildopts "-v1.2"


[83] Hi ha arxius d'accés públic, com ara http://mentors.debian.net/ que funcionen gairebé de la mateixa manera com arxiu de Debian i proporcionen un àrea de càrrega a les persones que no són DD. Pots construir un arxiu equivalent tu mateix fent servir les eines que figuren a http://wiki.debian.org/HowToSetupADebianRepository. Així, aquesta secció també és útil per a les persones que no són DD..

[86] Consulta ftp://ftp.upload.debian.org/pub/UploadQueue/README. També pots fer servir l'ordre dcut del paquet dput.