5.1. Opstart af installationsprogrammet på S/390

5.1.1. S/390-begrænsninger

For at køre installationssystemet er en fungerende netværksopsætning og ssh-session krævet på S/390.

Opstartsprocessen starter med en netværksopsætning, som anmoder dig om flere netværksparametre. Hvis opsætningen er succesfuld, vil du logge ind på systemet ved at starte en ssh-session, som vil igangsætte standardinstallationssystemet.

5.1.2. S/390-opstartsparametre

På S/390 kan du tilføje opstartsparametre i parm-filen. Denne fil kan enten være i ASCII- eller EBCDIC-format. Den skal have en fast bredde på 80 tegn per linje. Et eksempel på en sådan parm-fil parmfile.debian følger med installationsaftrykket. Hvis en parameter er for lang til 80-tegnsbegrænsningen, så kan den fortsættes i den første kolonne på den næste linje. Alle linjerne sammenkædes uden mellemrum når de sendes til kernen.

Hvis du igangsætter installationsprogrammet i en logisk partition (LPAR) eller virtuel maskine (VM) hvor en masse enheder er synlige, så kan du instruere kernen til at begrænse listen til et bestemt sæt af enheder. Dette anbefales for installationsprogrammets opstartsproces, hvis en masse diske er synlige, højst sandsynlig i LPAR-tilstand. Tilvalget cio_ignore understøtter både en sortliste (for kun at deaktivere nogle få enheder) og en hvidliste (for kun at tillade specifikke enheder):

 # blacklist: ignorer de to enheder 300 og 301
 cio_ignore=0.0.0300-0.0.0301
 # whitelist: ignorer alt undtagen 1150, FD00, FD01 og FD02
 cio_ignore=all,!0.0.1150,!0.0.fd00-0.0.fd02

Bemærk venligst at alle enhedsnumres hex-numre skal angives med små bogstaver. Derudover skal alle enheder vises, såfremt opstartsparameteren bruges: Dette inkluderer mindst diske, netværksenheder og konsollen. For at blive overvejet under installationsprogrammets opstartsproces skal den ovenstående indstilling tilføjes til parmfile.debian.