4.1. Imatges oficials d'instal·lació de Debian GNU/Linux

Sens dubte la manera més senzilla d'instal·lar Debian GNU/Linux és fent servir un conjunt d'imatges d'instal·lació oficials de Debian. Podeu adquirir-ne un conjunt de CDs/DVDs a un distribuïdor (vegeu la pàgina de venedors dels CD). També podeu descarregar les imatges d'instal·lació allotjades a una rèplica de Debian i fer-vos el vostre lot propi, si teniu una connexió de xarxa ràpida i una gravadora de CD/DVD (vegeu la pàgina dels CD/DVD de Debian i Debian CD FAQ per a instruccions detallades). Si ja disposeu dels mitjans òptics d'instal·lació i podeu arrencar amb ells la vostra màquina, que és el cas en tots els PCs moderns, podeu anar a Capítol 5, Arrencada del sistema d'instal·lació. S'ha tingut molta cura a assegurar que els fitxers més importants siguin a la primera imatge de CD i DVD, de manera que una instal·lació bàsica d'escriptori es pot fer només amb el primer DVD o - en una extensió limitada - només amb la primera imatge de CD.

Com què els CD tenen una capacitat limitada pels estàndards actuals, no és possible instal·lar qualsevol entorn d'escriptori fent servir només el primer CD; per a alguns entorns d'escriptori la instal·lació amb CD necessita connexió de xarxa en el procés d'instal·lació per a aconseguir fitxers o CD addicionals.

A més, tingueu en compte: si el medi d'instal·lació que esteu usant no conté alguns paquets que necessiteu, sempre podeu instal·lar-los a posteriori des del vostre nou sistema Debian funcionant (un cop la instal·lació hagi acabat). Si us cal saber en quina imatge d'instal·lació podeu trobar un paquet específic, visiteu https://cdimage-search.debian.org/.

Si el vostre ordinador no permet l'arrencada usant mitjans òptics (només rellevant en sistemes molt antics), però teniu un lot de CD/DVD, podeu utilitzar una estratègia alternativa, com per exemple el disc dur, el llapis usb, l'arrencada en xarxa, o la càrrega manual del nucli des del disc per arrencar inicialment l'instal·lador del sistema. Els fitxers que calen per arrencar d'altres maneres són també al disc; l'estructura de l'arxiu en xarxa de Debian i la dels directoris al disc és idèntica. Així, quan tot seguit s'indiquen els camins de fitxers específics que calen per arrencar, cerqueu-los als mateixos directoris i subdirectoris als vostres mitjans d'instal·lació.

Quan l'instal·lador s'haja arrencat, ja podrà obtenir del disc la resta de fitxers necessaris.

Si no teniu cap lot de mitjans d'instal·lació, haureu de descarregar els fitxers del sistema d'instal·lació i posar-los a el disc dur o al llapis usb o a un ordinador connectat perquè puguen emprar-se per a arrencar l'instal·lador.