4.4. Preparació dels fitxers per arrencar des del disc dur

L'instal·lador es pot arrencar fent ús de fitxers que són a una partició d'un disc dur: o bé llançat des d'un altre sistema operatiu, o bé cridant directament un carregador des de la BIOS. En sistemes UEFI moderns, el nucli es pot arrencar directament de la partició UEFFI sense necessitat un gestor d'arranc.

Es pot aconseguir una instal·lació completa amb «xarxa pura» utilitzant aquesta tècnica. Açò evita tota la confusió de mitjans extraïbles, com trobar i gravar imatges de CD/DVD.

4.4.1. Iniciar la instal·lació des del disc dur amb Linux fent servir GRUB

Aquesta secció explica com afegir o com reemplaçar una instal·lació existent utilitzant GRUB.

Al moment d'arrencar, GRUB suporta carregar a memòria no tan sols el nucli, sinó també una imatge del disc. Aquest disc RAM pot ser utilitzat pel nucli com el sistema de fitxers arrel.

Copieu els fitxers següents des dels arxius de Debian a un lloc adient al vostre disc dur, per exemple a /boot/newinstall/.

  • vmlinuz (imatge del nucli)

  • initrd.gz (imatge del disc RAM)

Si voleu utilitzar el disc dur únicament per a l'arrencada i voleu baixar-ho tot des de la xarxa, hauríeu de baixar el fitxer netboot/debian-installer/amd64/initrd.gz i el nucli corresponent netboot/debian-installer/amd64/linux. Us permetrà tornar a partir el disc dur del qual heu arrencat l'instal·lador. Tot i això, ho hauríeu de fer amb molt de compte.

Si durant la instal·lació preteneu mantenir sense modificacions una partició existent al disc dur, podeu baixar el fitxer hd-media/initrd.gz i el nucli hd-media/vmlinuz, i també copiar una imatge d'instal·lació al disc dur (assegureu-vos que el nom del fitxer acaba amb .iso). En aquest cas l'instal·lador pot arrencar des del disc dur i instal·lar des de la imatge d'instal·lació sense necessitar la xarxa.

Finalment, per configurar el carregador continueu a Secció 5.1.3, «Arrencada des de Linux utilitzant GRUB».