8.3. Aanvullende lectuur en informatie

Op de Website van Debian vindt u een grote hoeveelheid documentatie over Debian. Bekijk vooral eens de Debian GNU/Linux FAQ en de Debian Referentiehandleiding. Een uitgebreider overzicht van documentatie over Debian vindt u op de pagina van het Debian Documentatieproject. De Debian-gemeenschap werkt zelfvoorzienend. Om in te tekenen op een of meer van de mailinglijsten van Debian, gaat u naar de pagina Abonnementen op mailinglijsten. Tot slot moet u weten dat de Mailinglijstarchieven van Debian een schat aan informatie over Debian bevatten.

Indien u informatie nodig heeft over een specifiek programma, moet u eerst proberen die op te vragen met behulp van het commando man programma of info programna.

Daarnaast vindt u heel wat nuttige documentatie in /usr/share/doc. In het bijzonder in /usr/share/doc/HOWTO en /usr/share/doc/FAQ is heel wat interessante informatie te vinden. Raadpleeg met betrekking tot het indienen van een bugrapport /usr/share/doc/debian/bug*. Bent u op zoek naar Debian-specifieke informatie in verband met een specifiek programma, raadpleeg dan /usr/share/doc/(pakketnaam)/README.Debian.

Het Linux Documentation Project is een bron van algemene informatie over GNU/Linux. Daar vindt u de HOWTO's en verwijzingen naar andere zeer waardevolle informatie over de onderdelen van een GNU/Linux systeem.

Linux is een implementatie van Unix. Het Linux Documentation Project (LDP) verzamelt een aantal HOWTO's en online-boeken in verband met Linux.

Indien u niet vertrouwd bent met Unix, doet u er wellicht goed aan enkele boeken te gaan kopen en er wat in te lezen. Deze lijst met Unix FAQ's bevat een aantal UseNet-documenten die een mooi historisch overzicht bieden.