Avertisment! Această traducere este prea veche, vă rugăm să vedeți originalul.

Donații pentru Software in the Public Interest

Donații în bani

Debian este numele proiectului și Debian este numele distribuției pe care o creăm. Pentru a putea opera financiar donațiile în bani, am creat o organizație non-profit denumită Software in the Public Interest.

Deși creat de către voluntari din toate lumea, Debian are cheltuieli care au fost plătite, pentru multă vreme, din buzunarele câtorva programatori. Aceste cheltuieli includ înregistrarea domeniului debian.org, crearea de CD-uri pentru a testa noile versiuni, cheltuieli nerambursate de călătorie și hotel pentru mersul la conferințe, etc.

Multe din donații au fost făcute de utilizatori care ne apreciază. Deși toate donațiile sunt binevenite, este de dorit ca orice întreprindere care face bani prin Debian (fabricanți de CD-uri, companii care oferă suport tehnic, sau orice companie care folosește Debian pentru operațiuni de zi cu zi) va contribui câteva procente din profitul lor pentru a ne ajuta să facem Debian cel mai bun sistem de operare care poate exista.

Dacă doriți să faceți o donație în bani pentru Debian, mergeți la pagina de donații SPI. Asigurați-vă că specificați că banii sunt pentru Debian. Deoarece Debian este o organizație non-profit, putem elibera chitanțe pentru scutirea de taxe.

În unele părți ale lumii poate este mai ușor să donați la una dintre organizațiile partenere cu Software in the Public Interest (vedeți pagina de donații către SPI pentru informații la zi):

Donații de echipamente și servicii

Datorită buget mic de care dispune Debian, nu este posibil, în prezent, pentru Debian să-și cumpere și să întrețină propriile computere și rețele. De aceea ne bazăm pe donații de echipament și servicii de către companii și universități pentru a menține Debian conectat cu lumea.

Dacă compania dumneavoastră are mașini sau echipamente disponibile (discuri, controlere SCSI, cartele de rețea, etc.) vă rugăm să vă gândiți la posibilitatea unei donații către Debian. Puteți contacta pe delegatul pentru donații de hardware pentru detalii.

Debian menține o listă de echipamente căutate de diversele grupuri din cadrul organizației.


Iată o listă a organizațiilor care au donat echipament pentru Debian: