Hvordan man kontakter os

Debian er en stor organisation og der er flere måder at kontakte projektmedlemmer og andre Debian-brugere. Denne side giver et overblik over hyppigt efterspurgte kontaktmetoder; siden er på ingen måde udtømmende. Se de øvrige websider for andre kontaktmetoder.

Bemærk at de fleste e-mail-adresser angivet herunder er åbne postlister med offentlige arkiver. Læs ansvarsfralæggelsen før du sender en meddelelse.

Generelle oplysninger

De fleste oplysninger om Debian er samlet på vores websted, https://www.debian.org/, kig på og gennemsøg det, før du kontakter os.

Du kan sende spørgsmål angående Debian-projektet til postlisten debian-project@lists.debian.org. Send ikke generelle spørgsmål om Linux til listen; læs videre for flere oplysninger om andre postlister.

Installering og brug af Debian

Hvis du er sikker på, at dokumentationen på installeringsmediet og på vores websted ikke har en løsning på dit problem, kan du anvende den meget aktive brugerpostliste, hvor Debian-brugere og -udviklere kan besvare dine spørgsmål. Her kan du stille spørgsmål om:

Tegn abonnement på listen og send dine spørgsmål til debian-user@lists.debian.org.

Desuden er der brugerpostlister på forskellige sprog. Se abonnementsoplysningerne vedrørende de internationale postlister.

Du kan gennemse vores postlistearkiv eller søge i arkiverene, uden at det er nødvendigt at tegne abonnement.

Derudover er det muligt at gennemse vores postlister som nyhedsgrupper.

Hvis du mener at have fundet en fejl i vores installeringssystem, så skriv til postlisten debian-boot@lists.debian.org. Du kan også indsende en fejlrapport mod pseudopakken debian-installer.

Markedsføring og presse

Debian Publicity-holdet udgiver nyheder og annonceringer på alle Debians officielle ressourcer, for eksempel nogle postlister, bloggen, mikronyhedswebstedet og officielle kanaler på sociale medier.

Hvis du skriver om Debian og har brug for hjælp eller oplysninger, så kontakt vores PR-hold. Det er også den rigtige adresse, hvis du har i sinde at indsende nyheder til vores egen nyhedsside.

Begivenheder og konferencer

Send invitationer vedrørende konferencer, udstillinger eller andre begivenheder til events@debian.org.

Forespørgler om foldere, plakater og deltagelse i Europa, skal sendes til postlisten debian-events-eu@lists.debian.org.

Hjælp Debian

Der er mange måder at støtte Debian-projektet på, samt bidrage til distributionen. Hvis du vil tilbyde din hjælp, så besøg først vores side om hvordan man deltager i Debian.

Hvis du ønsker at vedligeholde et Debian-filspejl (mirror), så se siderne om spejling af Debian. Oplysninger om nye filspejle indsendes via formularen hertil. Problemer med eksisterende filspejle kan rapporteres til mirrors@debian.org.

Hvis du ønsker at sælge Debian-cd'er/-dvd'er, så se oplysninger til cd-forhandlere. For at komme på cd-forhandlerlisten bedes du anvende formularen hertil.

Rapportering af problemer i Debian-pakker

Hvis du ønsker at indsende en fejlrapport om en Debian-pakke, har vi et fejlrapporteringssystem, hvor du let kan rapportere om problemet. Læs instruktioner om indsendelse af fejlrapporter.

Ønsker du blot at kommunikere med vedligeholderen af en Debian-pakke, kan du anvende de særlige postaliaser oprettet for hver pakke. Al post der sendes til <pakkenavn>@packages.debian.org, vil blive videresendt til den vedligeholder, som er ansvarlig for pakken.

Hvis du vil gøre Debian-udviklerne opmærksomme på et sikkerhedsproblem på en diskret måde, send en mail til security@debian.org.

Debian-udvikling

Har du spørgsmål om udviklingen af Debian, har vi flere postlister i Debian til det formål. Her kan du komme i kontakt med vores udviklere.

Der er også en generel postliste for udviklere: debian-devel@lists.debian.org. Følg dette dette link for at tegne abonnement på den.

Problemer med Debians infrastruktur

For at rapportere problemer med en Debian-tjenste, kan du normalt rapportere en fejl mod en passende pseudopakke.

Alternativt kan du sende en mail til en af følgende adresser:

Websidernes redaktører
pakke: www.debian.org
debian-www@lists.debian.org
Oversætter(e) til dansk af websiderne
Kåre Thor Olsen <kaare@nightcall.dk>
Postlistearkivernes administratorer og vedligeholdere
pakke: lists.debian.org
listmaster@lists.debian.org
Fejlrapporteringssystemets administratorer
pakke: bugs.debian.org
owner@bugs.debian.org

Problemer med chikane

Vi har også en komplet liste over forskellige roller og mailadresser, som kan anvendes til at kontakte organisationens forskellige dele.