Σημείωση: To αυθεντικό είναι νεώτερο από την παρούσα μετάφραση.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το Debian είναι ένας μεγάλος οργανισμός και υπάρχουν πολλοί τρόποι να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η παρούσα σελίδα συνοψίζει τα μέσα επικοινωνίας που ο κόσμος ζητά συχνότερα· δεν είναι με κανέναν τρόπο εξαντλητική. Παρακαλούμε αναφερθείτε και στις υπόλοιπες ιστοσελίδες για άλλες μεθόδους επικοινωνίας.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι οι περισσότερες από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις στη συνέχεια αντιπροσωπεύουν μόνο ανοιχτές λίστες με δημόσιες αρχειοθήκες. Διαβάστε το κείμενο αποποίησης πριν αποστείλετε οποιοδήποτε μήνυμα.

Τα Αγγλικά είναι η κοινή γλώσσα για επικοινωνία με τους προγραμματιστές/προγραμματίστριες του Debian. Σας ζητάμε, λοιπόν, οι αρχικές ερωτήσεις προς τους προγραμματιστές/προγραμματίστριες να γίνονται στα Αγγλικά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, ανατρέξτε στη σελίδα της λίστας αλληλογραφίας για τη γλώσσα σας..

Γενικές πληροφορίες

Οι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Debian συλλέγονται στον ιστότοπό μας, https://www.debian.org/, οπότε σας παρακαλούμε να περιηγηθείτε και να κάνετε μια αναζήτηση σ' αυτόν πριν επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η σελίδα με τις Συχνές ερωτήσεις (FAQ) θα απαντήσει πολλές από τις ερωτήσεις σας.

Ερωτήσεις που αφορούν το Σχέδιο Debian γενικά μπορούν να σταλούν στη λίστα αλληλογραφίας debian-project, στη διεύθυνση debian-project@lists.debian.org. Παρακαλούμε μην στέλνετε ερωτήσεις για τη χρήση του Linux στη λίστα αυτή· διαβάστε σχετικά με αυτό και στη συνέχεια.

Εγκαθιστώντας και χρησιμοποιώντας το Debian

Αν είστε βέβαιοι/ες ότι η τεκμηρίωση στα μέσα εγκατάστασης και στον ιστότοπό μας δεν δίνουν μια λύση στο πρόβλημά σας, υπάρχει μια πολύ ενεργή λίστα αλληλογραφίας χρηστών στην οποία χρήστες και προγραμματιστές/προγραμματίστριες του Debian μπορούν να απαντήσουν τις ερωτήσεις σας, είναι η λίστα αλληλογραφίας debian-user. Όλες οι ερωτήσεις που αφορούν

θα πρέπει να στέλνονται σ' αυτή τη λίστα. Απλά εγγραφείτε στη λίστα debian-user και στείλτε την ερώτησή σας στη διεύθυνση debian-user@lists.debian.org.

Υπάρχουν, επιπλέον, λίστες χρηστών για τους/τις ομιλητές/ομιλήτριες διαφόρων γλωσσών. Δείτε τη σελίδα με τις πληροφορίες εγγραφής σε διεθνείς λίστες αλληλογραφίας.

Περαιτέρω, μπορείτε να περιηγηθείτε στις λίστες αλληλογραφίας μας όπως σε μια ομάδα ειδήσεων (newsgroup) χρησιμοποιώντας μια web διεπαφή όπως η Google.

Αν πιστεύετε ότι έχετε βρει κάποιο σφάλμα στο σύστημα εγκατάστασης, στείλτε μας σχετικές πληροφορίες στη διεύθυνση debian-boot@lists.debian.org ή υποβάλετε μια αναφορά σφάλματος για το ψευδοπακέτο debian-installer.

Δημοσιότητα/Τύπος

Όσοι/ες ζητούν πληροφορίες για άρθρα ή υποβάλλουν ειδήσεις για τις σελίδες μας με Νέα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το τμήμα δημοσιότητας.

Εκδηλώσεις/Συνέδρια

Προσκήσεις για συνέδρια και εκθέσεις ή άλλους τύπους εκδηλώσεων θα πρέπει να στέλνονται στο τμήμα εκδηλώσεων. Αιτήματα για φυλλάδια, αφίσες και συμμετοχή σε εκδηλώσεις στην Ευρώπη θα πρέπει να στέλονται στην ευρωπαϊκή λίστα εκδηλώσεων.

Βοηθώντας το Debian

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με το Debian για να προσφέρετε βοήθεια, παρακαλούμε δείτε πριν τη σελίδα με τους δυνατούς τρόπους βοήθειας.

Αν θέλετε να συντηρήσετε έναν καθρέφτη της αρχειοθήκης πακέτων του Debian, δείτε τις σελίδες σχετικά με τη δημιουργία ενός καθρέφτη του Debian. Καινούριοι καθρέφτες υποβάλλονται μέσω αυτής της φόρμας. Προβλήματα με υπάρχοντες καθρέφτες μπορούν να αναφερθούν στη διεύθυνση mirrors@debian.org.

Αν θέλετε να πουλήσετε CD με το Debian, δείτε τη σελίδα με πληροφορίες για τους πωλητές CD. Αν θέλετε να αναγραφείτε στη λίστα με τους πωλητές CD, παρακαλούμε κάντε το μέσω αυτής της φόρμας.

Αναφορά προβλημάτων σχετικά με πακέτα του Debian

Αν θέλετε να υποβάλετε μια αναφορά για ένα σφάλμα σχετικά με ένα πακέτο του Debian, διαθέτουμε ένα σύστημα παρακολούθησης σφαλμάτων στο οποίο μπορείτε να αναφέρετε εύκολα το πρόβλημά σας. Παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες για την υποβολή αναφορών σφαλμάτων.

Αν θέλετε απλά να επικοινωνήσετε με τον συντηρητή/την συντηρήτρια κάποιου πακέτου του Debian, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές διευθύνσεις-"ψευδώνυμα" που έχουν οριστεί για κάθε πακέτο. Οποιοδήποτε μήνυμα στέλνεται στην διεύθυνση <όνομα πακέτου>@packages.debian.org θα προωθηθεί στον συντηρητή/στην συντηρήτρια που είναι υπεύθυνος γι' αυτό.

Αν θέλετε να ενημερώετε τους προγραμματιστές/τις προγραμματίστριες για κάποιο πρόβλημα ασφαλείας που αφορά το Debian με έναν διακριτικό τρόπο, στείλτε ένα μήνυμα στη διεύθυνση security@debian.org.

Η ανάπτυξη του Debian

Αν έχετε ερωτήσεις που σχετίζονται περισσότερο με την ανάπτυξη του Debian, υπάρχουν αρκετές προγραμματιστικές λίστες αλληλογραφίας στο Debian τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε με τους προγραμματιστές/τις προγραμματίστριές μας.

Η γενική λίστα αλληλογραφίας για την ανάπτυξη του Debian είναι η λίστα debian-devel: μπορείτε να εγγραφείτε σ' αυτήν και στη συνέχεια να στείλετε ένα μήνυμα στην διεύθυνση debian-devel@lists.debian.org.

Προβλήματα με την υποδομή του Debian

Για να αναφέρετε ένα πρόβλημα με την μια υπηρεσία του Debian, μπορείτε συνήθως να υποβάλετε μια αναφορά σφάλματος για το κατάλληλο ψευδοπακέτο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μέσω της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης.

Συντάκτες ιστοσελίδων
package: www.debian.org
debian-www@lists.debian.org
Μεταφραστές ιστοσελίδων
George Papamichelakis <debian-l10n-greek@lists.debian.org>
Διαχειριστές λιστών αλληλογραφίας και συντηρητές των αρχειοθηκών τους
package: lists.debian.org
listmaster@lists.debian.org
Διαχειριστές του συστήματος παρακολούθησης σφαλμάτων (BTS)
package: bugs.debian.org
owner@bugs.debian.org

Ζητήματα παρενόχλησης

Το Debian είναι μια κοινότητα ανθρώπων που δίνει μεγάλη αξία στον σεβασμό και τον διάλογο. Αν είστε θύμα μιας οποιασδήποτε συμπεριφοράς σας ενοχλεί ή νιώθετε ότι έχετε παρενοχληθεί είτε στη διάρκεια ενός συνεδρίου ή ενός "μαραθωνίου" προγραμματισμού που διοργανώθηκαν από το Σχέδιο Debian ή μέσα από γενικότερες επαφές του Σχεδίου, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: antiharassment@debian.org.

Έχουμε επίσης μια πλήρη λίστα διαφορετικών εργασιών και ηλεκτρονικών διευθύνσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε με διάφορα τμήματα του οργανισμού μας.