aptituden perusteet

Saat käynnistettyä aptituden kirjoittamalla tekstipäätteeseen komennon

$ aptitude

Kun varasto on ladattu (tämä voi kestää kauan, etenkin hitaalla tietokoneella), aptituden pääruutu tulee näkyviin:

Kuten kuvasta näkyy, aptituden pääruutu on jaettu useaan osaan. Sininen rivi ruudun yläosassa on valikkopalkki, ja sen alapuolella olevat siniset rivit kertovat muutaman tärkeimmän komennon. Tätä seuraava musta tila näyttää kaikki saatavilla olevat paketit ryhmiteltynä. Valittuna oleva ryhmä (Päivitettävät paketit) on korostettu, ja sen kuvaus on alhaalla olevassa mustassa osassa.

Kuten ruudun yläosa kertoo, aptituden valikkoihin pääsee painamalla F10. Jos järjestelmäsi tukee hiiren käyttöä pääteikkunassa, voit myös painaa hiiren vasenta nappia valikon otsikossa. F10:n painaminen avaa Toiminnot-valikon:

Siirry haluamasi vaihtoehdon kohdalle nuolinäppäimillä ja paina Enter valitaksesi sen. Voit myös valita hiirellä, jos järjestelmäsi tukee sitä. Paina F10 uudestaan sulkeaksesi valikon tekemättä valintaa. Ruudun alalaidassa on selitys kulloinkin korostetulle valikkovaihtoehdolle. Jos vaihtoehdolle on näppäinoikotie, valikon oikea laita näyttää sen; esimerkiksi komennon Päivitä pakettiluettelo saa suoritettua painamalla u:ta.

Voit milloin tahansa painaa ? saadaksesi esiin luettelon kaikista näppäinoikoteistä.