Pakettiluettelon selaaminen

Pakettiluettelo on aptituden pääasiallinen käyttöliittymä. Tämä luettelo on jaettu ryhmiin, kuten allaoleva ruutu näyttää.

[Huomaa]Huomaa

aptitude jättää automaattisesti näyttämättä tyhjät pakettiryhmät, joten oma näkymäsi ei välttämättä näytä näitä kaikkia ryhmiä, ja toisaalta siinä voi olla ryhmiä, joita tässä ei ole.

Ylläolevassa ruudussa ensimmäinen ryhmä (Päivitettävät paketit) on korostettu, mikä osoittaa, että se on valittu. Voit vaihtaa valittua ryhmää nuolinäppäimillä; ruudun alaosassa oleva kuvaus muuttuu valitun ryhmän mukana. Valitun ryhmän voi laajentaa painamalla Enter sen kohdalla:

Asennetut paketit-ryhmä on nyt laajennettu paljastaen sen sisällön. Se sisältää aliryhmiä, jotka on määritelty suunnilleen sen mukaan, minkälaisia ohjelmistoja mikäkin aliryhmä sisältää. Laajentamalla aliryhmän admin painamalla Enteriä sen kohdalla saamme näkyviin:

admin-ryhmä sisältää aliryhmän main, joka on Debianin varsinainen arkisto. Tämän laajentamalla saa vihdoin näkyviin paketteja.

[Vihje]Vihje

Voit säästää aikaa painamalla [, mikä laajentaa ryhmän kaikki aliryhmät kerralla. Jos olisit valinnut Asennetut paketit ja painanut [, olisit heti saanut näkyviin allaolevan näkymän.

Voit liikkua pakettiluettelossa myös ruutu kerrallaan Page Up- ja Page Down-näppäimillä.

[Vihje]Vihje

Kun ruudun alaosassa olisi enemmän tietoa kuin näkyvään osaan mahtuu, voit käyttää näppäimiä a ja z selaamaan sitä.