Automaattisesti asennettujen pakettien hallinta

Yhden paketin asennus usein vaatii muidenkin pakettien asennusta, jotta riippuvuudet tulisivat tyydytetyiksi. Jos esimerkiksi haluat asentaa clanbomber-paketin, sinun täytyy myös asentaa libclanlib2-paketti. Jos myöhemmin poistat clanbomber-paketin, et luultavasti tarvitse enää libclanlib2-pakettia. aptitude yrittää tunnistaa tällaisen tilanteen ja automaattisesti poistaa libclanlib2-paketin.

Kun asennat paketin, aptitude asentaa automaattisesti kaikki paketit, joista se riippuu. Nämä ylimääräiset paketit merkitään automaattisesti asennetuiksi: aptitude seuraa niitä ja poistaa ne, kun mikään käsin asennettu paketti ei enää riipu niistä [9] . Esikatselu näyttää tällaiset paketit ryhmässä Käyttämättömyyden vuoksi poistettavat paketit.

Kuten mikä tahansa automatisoitu toimenpide, tämäkin voi mennä pieleen. Vaikka esimerkiksi paketti olisikin automaattisesti asennettu, se voi osoittautua itsenäisesti hyödylliseksi. Voit poistaa automaattisuus-merkinnän paketilta painamalla m. Jos paketti on jo merkitty poistettavaksi, voit peruuttaa tämän komennolla PakettiAsenna (+), mikä myös poistaa automaattisuus-merkinnän.[9] Täsmällisesti: ne poistetaan, kun mistään käsin asennetusta paketista ei pääse niihin seuraamalla riippuvuus-, esiriippuvuus- ja suositussuhteita. Jos Aptitude::Keep-Suggests on tosi, myös ehdotussuhteet otetaan huomioon tässä.