Doneren aan het Debian-project

Donaties worden beheerd door de Projectleider van Debian (Debian Project Leader - DPL) en stellen Debian in staat om machines, andere hardware, domeinen en cryptografische certificaten te verwerven, en om de conferenties van Debian te laten plaatsvinden, net als Debian mini-conferenties en ontwikkelingssprints, en om aanwezig te zijn op andere evenementen, enz.

Verschillende organisaties hebben activa in beheer voor Debian en ontvangen donaties namens Debian. Deze pagina vermeldt verschillende methoden om te doneren aan het Debian-project. De eenvoudigste methode om aan Debian te doneren is via PayPal aan Software in the Public Interest (Software in het algemeen belang), een non-profitorganisatie die activa in bewaring heeft voor Debian.

Organisatie Methodes Opmerkingen
SPI PayPal, Click & Pledge, cheque), andere USA, belastingvrij non-profit
Debian France overschrijving, PayPal Frankrijk, belastingvrij non-profit
debian.ch overschrijving, andere Zwitserland, non-profit
Debian uitrusting, tijd, andere

Software in the Public Interest

Software in the Public Interest, Inc. is een non-profitorganisatie in de Verenigde Staten die belastingvrije giften kan ontvangen. Ze werd door mensen van Debian opgericht in 1997 om organisaties voor vrije software/apparatuur te ondersteunen.

PayPal

Eenmalige en periodieke giften kunnen gedaan worden via de pagina van SPI op de website van PayPal. Om een periodieke gift te doen moet u het vakje aanvinken bij Make this a monthly donation.

Click & Pledge

Eenmalige en periodieke giften kunnen gedaan worden via de pagina van SPI op de website van Click & Pledge. Om een periodieke gift te doen, kiest u aan de rechterzijde hoe vaak u wilt doneren (Repeat payment); scrol daarna naar beneden naar Debian Project Donation; vul het bedrag in dat u wenst te schenken; klik op het item Add to cart en werk de rest van de procedure af.

Cheque

Giften kunnen ook gedaan worden met een cheque of een postwissel in USD en CAD. Gelieve Debian te vermelden in het mededelingenveld en de cheque of postwissel te sturen aan SPI op het adres dat vermeld staat op de webpagina Donaties aan SPI.

Andere

Donaties kunnen ook gebeuren via overschrijving of andere methodes. Voor sommige delen van de wereld kan het gemakkelijker zijn om een gift te doen aan een van de partnerorganisaties van Software in the Public Interest. Raadpleeg voor verdere details de webpagina Donaties aan SPI.

Debian France

De organisatie Debian France Association is een erkende Franse organisatie die valt onder de wet van 1901, en opgericht werd om het Debian Project te steunen en te promoten in Frankrijk.

Overschrijving

Giften kunnen gebeuren via overschrijving op het rekeningnummer dat vermeld wordt op de webpagina Giften aan Debian France. Een ontvangstbewijs voor deze giften kan aangevraagd worden met een e-mailbericht aan donation@france.debian.net.

PayPal

Men kan ook een gift doen via de webpagina Debian France PayPal. De bestemmeling van die gift kan Debian France in het bijzonder zijn of het Debian Project in het algemeen.

debian.ch

debian.ch werd opgericht om het Debian-project te vertegenwoordigen in Zwitserland en in het Vorstendom Liechtenstein.

Overschrijving

Giften kunnen vanuit Zwitserse en internationale banken gebeuren via overschrijving op de rekeningnummers die vermeld worden op de website van debian.ch.

Andere

Giften via andere methodes zijn mogelijk door contact op te nemen met het donatieadres dat vermeld wordt op de website.

Debian

Debian kan op dit ogenblik donaties van uitrusting aanvaarden, maar geen andere donaties.

Uitrusting en diensten

Debian vertrouwt ook op de donatie van apparatuur en diensten van individuen, bedrijven, universiteiten, enz. om Debian verbonden te houden met de wereld.

Als uw bedrijf inactieve machines of reserveapparatuur (harde schijven, SCSI-controllers, netwerkkaarten, enz.) heeft rondslingeren, overweeg dan om deze aan Debian te schenken. Neem voor meer informatie contact op met onze gemachtigde voor hardwaredonaties.

Debian houdt een lijst met gewenste hardware bij voor verschillende diensten en groepen binnen het project.

Tijd

Er bestaan veel manieren om Debian te helpen tijdens uw vrije tijd of werktijd.

Andere

Debian kan op dit moment geen cryptomunten aanvaarden, maar we onderzoeken of het voor ons mogelijk is deze donatiemethode te ondersteunen.