Giften

Giften worden beheerd door de Projectleider van Debian (DPL). Debian mag giften ontvangen voor computers, andere apparatuur, domeinen, cryptografische certificaten, de conferentie van Debian, mini-conferenties van Debian, zogenaamde ontwikkelingssprints, de aanwezigheid op andere evenementen en andere zaken. Onze dank gaat uit naar al onze donateurs voor hun steun aan Debian!

De gemakkelijkste manier om een gift te doen aan Debian is via PayPal geld overmaken aan Software in the Public Interest, een non-profitorganisatie die tegoeden van Debian in bewaring heeft. U kunt ook een gift doen via de hierna opgesomde manieren.

Manieren om een gift te doen

Verschillende organisaties houden bezittingen van Debian in bewaring en ontvangen giften ten voordele van Debian.

Organisatie Methode Opmerkingen
SPI PayPal, Click & Pledge (periodieke giften), cheque (USD/CAD), andere USA, belastingvrij non-profit
Debian France overschrijving, PayPal Frankrijk, belastingvrij non-profit
debian.ch overschrijving, andere Zwitserland, non-profit
Debian uitrusting, tijd, andere

Software in the Public Interest

Software in the Public Interest, Inc. is een non-profitorganisatie in de Verenigde Staten die belastingvrije giften kan ontvangen. Ze werd door mensen van Debian opgericht in 1997 om organisaties voor vrije software/apparatuur te ondersteunen.

PayPal

Eenmalige en periodieke giften kunnen gedaan worden via de pagina van SPI op de website van PayPal. Om een periodieke gift te doen moet u het vakje aanvinken bij "Make This Recurring (Monthly)".

Click & Pledge

Eenmalige en periodieke giften kunnen gedaan worden via de pagina van SPI op de website van Click & Pledge. Indien u een periodieke gift wilt doen, kiest u aan de rechterzijde hoe vaak u wilt doneren. Daarna scrolt u naar beneden naar "Debian Project Donation", waar u het bedrag invult dat u wenst te schenken. Tenslotte klikt u op "Add to cart" en werkt u de rest van de procedure af.

Cheque

Giften kunnen ook gedaan worden met een cheque of een postwissel in USD of CAD. Gelieve Debian te vermelden in het mededelingenveld en de cheque of postwissel te sturen aan SPI op het adres dat vermeld staat op de webpagina Giften aan SPI.

Andere

Giften kunnen ook gebeuren via overschrijving of andere methodes. Voor sommige delen van de wereld kan het gemakkelijker zijn om een gift te doen aan een van de partnerorganisaties van Software in the Public Interest. Raadpleeg voor verdere details de webpagina Giften aan SPI.

Debian France

De organisatie Debian France Association is een erkende Franse vereniging die valt onder de wet van 1901 en tot doel heeft het Debian Project te steunen en te promoten in Frankrijk.

Overschrijving

Giften kunnen gebeuren via overschrijving op het rekeningnummer dat vermeld wordt op de webpagina Giften aan Debian France. Een ontvangstbewijs voor deze giften kan aangevraagd worden met een e-mailbericht aan donation@france.debian.net.

PayPal

Men kan ook een gift doen via de webpagina Debian France PayPal. De bestemmeling van die gift kan Debian France in het bijzonder zijn, of het Debian Project in het algemeen.

debian.ch

debian.ch heeft tot doel het Debian project te vertegenwoordigen in Zwitserland en in het Vorstendom Liechtenstein.

Overschrijving

Giften kunnen vanuit Zwitserse en internationale banken gebeuren via overschrijving op de rekeningnummers die vermeld worden op de website van debian.ch.

Andere

Ook op andere manieren kunnen giften gedaan worden. Daarvoor kunt u contact opnemen met het adres dat vermeld wordt op de website van debian.ch.

Debian

Op dit ogenblik mag Debian zelf rechtstreeks schenkingen van uitrusting aanvaarden, maar geen andere schenkingen.

Uitrusting en diensten

Debian is ook afhankelijk van schenkingen van uitrusting en diensten door individuen, bedrijven, universiteiten, enz. om Debian met de rest van de wereld verbonden te houden.

Als uw bedrijf niet-gebruikte machines en onderdelen (harde schijven, SCSI controllers, netwerkkaarten, enz.) over heeft, wees dan zo vriendelijk een schenking aan Debian te overwegen. U kunt contact opnemen met onze gedelegeerde voor hardware-donaties voor details.

Debian onderhoudt een lijst van gewenste apparatuur voor de verschillende diensten en groepen binnen het project.

Tijd

Er bestaan vele mogelijke manieren om Debian te helpen in uw vrije tijd of in het kader van uw professionele werkzaamheden.

Andere

Op dit ogenblik kan Debian geen cryptovaluta aanvaarden, maar we onderzoeken hoe we ook deze manier van steun mogelijk kunnen maken.

Donateurs

Hierna volgen lijsten van organisaties die apparatuur of diensten aan Debian hebben geschonken: