Hur du donerar till Debianprojektet

Donationer hanteras av Debians projektledare (DPL) och tillåter Debian att ha maskiner, annan hårdvara, domäner, kryptografiska certifikat, Debiankonferensen, Debian mini-konferenser, utvecklingssprintar, närvaro vid andra evenemang, osv.

Olika organisationer förvaltar Debians tillgångar och tar emot donationer för Debians räkning. Denna sida listar olika sätt att donera till Debianprojektet. Det lättaste sättet att donera till Debian är via PayPal till Software in the Public Interest, en icke vinstdrivande organisation som förvaltar tillgångar för Debians räkning.

Organisation Metoder Kommentarer
SPI PayPal, Click & Pledge, check (USD/CAD), övrigt USA, skattebefriat ideellt
Debian France Banköverföring, PayPal Frankrike, skattebefriat ideellt
debian.ch Banköverföring, Övrigt Schweiz, ideellt
Debian Utrustning, Tid, Övrigt

Software in the Public Interest

Software in the Public Interest, Inc. är ett skattebefriat ideellt företag baserat i USA, som grundades 1997 av personer från Debian för att hjälpa organisationer relaterade till fri mjukvara och fri hårdvara.

PayPal

Enstaka och återkommande donationer kan göras via SPI-sidan på PayPal-webbplatsen. För att göra en återkommande donation, kryssa i rutan "upprepa betalningen (Månadsvis)".

Click & Pledge

Enstaka och återkommande donationer kan göras via SPI-sidan på Click & Pledge-webbsidan. För att göra en återkommande donation, välj hur ofta du vill donera till höger, skrolla ner till "Debian Project Donation", mata in summan du vill donera, klicka på "Add to cart" och gå igenom resten av processen.

Check

Donationer kan göras via check eller money order i USD och CAD. Vänligen sätt Debian i meddelandefältet och skicka checken till SPI på adressen som listas på SPIs donationssida.

Övrigt

Donationer via banköverföring och andra metoder finns även tillgängliga. För några delar av världen kan det vara lättare att göra en donation till en av Software in the Public Interests partnerorganisationer. För mer information, vänligen besök SPIs donationssida.

Debian Frankrike

Debian France Association är en organisation registrerad i Frankrike under lagen från 1901, för att stödja och främja Debianprojektet i Frankrike.

Banköverföring

Donationer via banköverföring finns tillgängliga till bankkontot som listas på Debian Frances donationssida. Kvitton för dessa donationer för tillgängliga om du skickar e-post till donation@france.debian.net.

PayPal

Donationer kan skickas via sidan för Debian France PayPal. Dessa kan riktas specifikt till Debian France, eller till Debianprojektet i allmänhet.

debian.ch

debian.ch grundades för att representera Debianprojektet i Schweiz och Furstendömet Lichtenstein.

Banköverföring

Donationer via banköverföring från både Schweiziska och internationella banker finns tillgängliga till bankkontona som listas på debian.ch's webbplats.

Övrigt

Donationer via andra metoder kan genomföras genom att kontakta donationsadressen som listas på debian.ch's webbplats.

Debian

Debian har möjligheten att acceptera direkta utrustningsdonationer men inte andra donationer vid denna tidpunkt.

Utrustning och tjänster

Debian förlitar sig även på utrustningsdonationer och tjänster från individer, företag, universitet osv för att hålla Debian anslutet till världen.

Om ditt företag har några overksamma maskiner eller utrustning över (hårddiskar, SCSI-controllers, nätverkskort, osv) som ligger och skräpar, var vänlig och överväg att donera dessa till Debian. Vänligen kontakta vår delegat för hårdvarudonationer för detaljer.

Debian underhåller en lista på hårdvara som önskas för olika tjänster och grupper inom projektet.

Tid

Det finns många sätt att hjälpa Debian med din privata eller arbetstid.

Övrigt

Debian kan inte ta emot någon kryptovaluta vid detta tillfälle men vi undersöker möjligheter att kunna ta emot den här sortens donationer.