Дарения за проекта Дебиан

Даренията се управляват от Лидера на проекта (DPL) и позволяват на Дебиан да използва сървъри, друг хардуер, домейни, сертификати за SSL, да подпомага годишната конференция на Дебиан, мини-конференции, събирания на разработчици, да присъства на събития и други.

Различни организации управляват активи от името на Дебиан и получават дарения за Дебиан. Тук ще намерите информация за различните начини изпращане на дарения към проекта Дебиан. Най-лесният начин да направите дарение е чрез PayPal до Software in the Public Interest, организация с идеална цел, която държи активи на проекта Дебиан.

Организация Начини за даряване Забележки
SPI PayPal, Click & Pledge (регулярни дарения), чек, други САЩ, организация с идеална цел, позволява приспадане на данъци
Дебиан Франция банков превод, PayPal Франция, организация с идеална цел, позволява приспадане на данъци
debian.ch банков превод, други Швейцария, организация с идеална цел
Дебиан оборудване, време, други

Software in the Public Interest

Software in the Public Interest, Inc. е организация с идеална цел, базирана в Съединените американски щати. Основана е през 1997 от членове на проекта Дебиан в помощ на организациите, занимаващи се със свободен софтуер/хардуер.

PayPal

През страницата на SPI в PayPal можете да правите единични или периодични дарения. За периодично дарение поставете отметка в полето, Make thhis a monthly donation.

Click & Pledge

През страницата на SPI на сайта на Click & Pledge можете да правите единични или периодични дарения. За да направите периодично дарение изберете колко често искате да дарявате отдясно (Repeat payment), превъртете надолу до Debian Project Donation, въведете желаната сума, натиснете Add to cart и следвайте инструкциите.

Чек

Възможни са дарения с чек или паричен превод в USD и CAD. Запишете „Debian“ в полето за забележки и изпратете до SPI на адреса указан на страницата за дарения на SPI.

Други

Възможни са и дарения чрез банков превод и други начини. В някои части на света може да е по-лесно да се направи дарение до някоя от партньорските организации на Software in the Public Interest. Посетете страницата за дарения на SPI за повече информация.

Дебиан Франция

Асоциацията Дебиан Франция е организация, регистрирана във Франция според закона от 1901, с цел подпомагане на проекта Дебиан във Франция.

Банков превод

Информацията за банковите сметки е достъпна на страницата за дарения на Debian France. За издаване на фактура изпратете поща до donation@france.debian.net.

PayPal

Дарения могат да бъдат изпращани чрез страницата на Debian France в PayPal. Даренията могат да бъдат направлявани конкретно към Debian France или към проекта Дебиан.

debian.ch

Debian.ch е основана за да представлява проекта Дебиан в Швейцария и Лихтенщайн.

Банков превод

Информацията за банковите сметки за дарения чрез банков превод от швейцарски и международни банки е достъпна на сайта на debian.ch.

Други

За информация за други начини да направите дарение се обърнете към адреса за дарения на сайта на debian.ch.

Дебиан

Дебиан може да приема дарения на оборудване, но не и други дарения.

Оборудване и услуги

Дебиан разчита на даренията на оборудване и услуги от частни лица, организации, университети и т.н. за да поддържа връзките си със света.

Ако вашата организация има неизползвани сървъри или отделни компоненти (твърди дискове, контролери за SCSI, мрежови карти и т.н.), моля, помислете за дарение към Дебиан. За повече информация се свържете с делегата за даренията на оборудване.

Дебиан поддържа списък с желано оборудване за различни услуги и групи в рамките на проекта.

Време

Можете да помогнете на Дебиан като отделите време за работа по проекта.

Други

В момента Дебиан не може да приема дарения в електронни валути, но варианти се търсят.