Hoe kunt u Debian helpen?

Indien u erover denkt om te helpen bij het ontwikkelen van Debian, dan zijn er veel domeinen waaraan zowel ervaren als minder ervaren gebruikers kunnen meewerken:

Coderen

Testen

Gebruikersondersteuning

Vertaling

Documentatie

Evenementen

Schenkingen

Gebruik Debian!

Zoals u kunt zien zijn er veel manieren om betrokken te geraken bij het project en slechts voor enkele ervan moet u een ontwikkelaar van Debian zijn. Veel van de projecten hebben mechanismes die rechtstreekse toegang tot de broncode mogelijk maken voor personen welke een bijdrage leveren en die hebben aangetoond dat ze betrouwbaar en waardevol zijn. Gewoonlijk zullen personen die wensen meer betrokken te worden bij Debian, zich aansluiten bij het project, maar dit is niet steeds nodig.

Organisaties

Mogelijk is uw onderwijsinstelling, uw overheidsdienst of uw commerciële of non-profitorganisatie erin geïnteresseerd Debian te helpen gebruikmaken van de middelen waarover ze beschikt. Uw instelling of organisatie kan schenkingen doen aan ons, een langdurig partnerschap aangaan met ons, onze conferenties sponsoren, gratis producten of diensten leveren aan medewerkers van Debian, gratis hosting bieden voor service-experimenten van Debian, spiegelservers opzetten voor onze software, installatiemedia en conferentievideo's, of onze software en onze gemeenschap promoten door erover te getuigen of koopwaar, installatiemedia, vooraf geïnstalleerde systemen van Debian te verkopen, of consultancy of hosting te bieden.

U zou ook kunnen helpen uw staf aan te moedigen zich in onze gemeenschap te engageren door hen met Debian in contact te brengen via het gebruik van ons besturingssysteem in uw organisatie, door hen les te geven over het Debian besturingssysteem en de Debian gemeenschap, door hen te begeleiden om tijdens de werkuren met ons mee te werken of door hen naar onze evenementen te sturen.