Product SiteDocumentation Site

Kapittel 2. Presentasjon av typestudien

2.1. Raskt voksende behov for IKT
2.2. Hovedplan
2.3. Hvorfor en GNU/Linux distribusjon?
2.4. Hvorfor Debian-distribusjonen?
2.4.1. Kommersielle og community-drevne distribusjoner
2.5. Hvorfor Debian Jessie?
Her i denne boken, er du systemansvarlig for en voksende liten bedrift. Tiden er inne for å redefinere hovedplanen informasjonssystemer for det kommende året i samarbeid med din ledelse. Du velger å gradvis gå over til Debian, både av praktiske og økonomiske årsaker. La oss se nærmere på hva du har i vente …
I denne typestudien vil vi se nærmere på alle moderne informasjonssystemtjenester som i dag brukes i en mellomstor bedrift. Etter å ha lest denne boken, vil du ha alle de elementer som må til for å installere Debian på serverne, og fly på egne vinger. Du vil også lære hvordan du effektivt finner informasjon i tilfelle det oppstår vanskeligheter.

2.1. Raskt voksende behov for IKT

Falcot Corp produserer høykvalitets lydutstyr. Selskapet er i sterk vekst, og har to anlegg, et i Saint-Étienne, og et annet i Montpellier. Den førstnevnte har rundt 150 ansatte. Det har en fabrikk for produksjon av høyttalere, et design lab, og et felles administrasjonskontor. Anlegget i Montpellier er mindre, med bare ca 50 ansatte, og produserer forsterkere.
Datasystemet har hatt vanskeligheter med å holde tritt med selskapets vekst, så de er nå fast bestemt på å fullstendig omdefinere det til å kunne møte de ulike målene ledelsen har fastsatt:
  • moderne. enkel skalerbar infrastruktur;
  • reduserte kostnader for programvarelisenser ved bruk av åpen kildekode-programmer;
  • installasjon av en nettside for e-handel, muligens B2B (business to business, dvs. linking av informasjonssystemer mellom ulike selskaper, for eksempel mellom en leverandør og kundene);
  • betydelig forbedring i sikkerheten for å bedre beskytte forretningshemmeligheter knyttet til nye produkter.
Hele informasjonssystem vil bli gjennomgått med disse målene i tankene.