Mailinglijstaanvraag-HOWTO

De bedoeling van dit document is om mensen te helpen bij het opzetten van een mailinglijst op lists.debian.org.

Alle nieuwe mailinglijsten moeten eerst voldoen aan deze basisvereisten:

Eens aan deze basisvereisten is voldaan, moet een correcte aanvraag gestuurd worden in een wishlist bugrapport voor het pseudo-pakket lists.debian.org.

De volgende informatie is vereist in het bugrapport:

Naam

Kies een korte, beschrijvende en unieke naam.

Merk op dat elke lijstnaam moet voorafgegeaan worden door een unieke string, meestal debian- voor lijsten gerelateerd met het Debian Project.

Lijsten voor externe projecten hoeven geen prefix, want ze worden aangemaakt als lijstnaam@other.debian.org.

Woorden worden gescheiden door een liggend streepje, "-", dus bijvoorbeeld een lijst over "Foo bar" in relatie met Debian zou debian-foo-bar worden genoemd.

Rationale

Volledige uitleg over waarom u wilt dat deze lijst wordt aangemaakt.

De lijstbeheerders hebben het recht om eerst te vragen naar consensus op de lijst debian-devel en / of debian-project. Als u er zich bewust van bent dat uw aanvraag twijfelachtig is, dan kan u het proces versnellen door de materie te bediscussiëren vóór het sturen van een bugrapport.

Korte beschrijving

Dit is een beschrijving van één regel om te tonen in lijstindices, dus zorg dat ze kort en duidelijk is.

Lange beschrijving

Deze beschrijving is bedoeld voor mensen die zich willen aansluiten bij de juiste lijst, dus zorg dat ze duidelijk en informatief is.

Zie de inschrijfpagina voor voorbeelden.

Categorie

Dit is nodig om de lijst te classifiëren en om ze correct te sorteren op de inschrijfpagina en elders.

De mogelijke categorieën zijn te vinden op de thuispagina van lists.debian.org.

Inschrijfbeleid

open / gesloten

Bij een gesloten lijst, wie mag zich inschrijven, wie kan er inschrijvingsaanvragen goedkeuren? Doorgaans ondersteunen we geen gesloten lijsten. U moet een aanvraag voor een gesloten lijst erg goed kunnen beargumenteren.

Postbeleid

open / gemodereerd

Bij een gemodereerde lijst, wie zijn de moderators? Doorgaans ondersteunen we geen gemodereerde lijsten. U moet een aanvraag voor een gemodereerde lijst erg goed kunnen beargumenteren. Er is ook geen webfrontend of iets dergelijks beschikbaar. Het modereren gebeurt enkel via e-mail.

Webarchief

ja / nee

Op onze mailinglijstarchieven. De verwachting is dat lijstarchieven openbaar zijn. Er moet een goede reden zijn om geen webarchief te hebben.

Na het sturen van de aanvraag, wordt het uitermate geapprecieerd dat verschillende andere mensen die interesse hebben voor de nieuwe lijst, een e-mail sturen naar het bugrapport om hun interesse te laten blijken.

Stuur uw bugrapport in het Engels, voor de Engelse termen kunt u onderaan de pagina op English klikken.

Volg bovenstaande regels, want anders zal uw aanvraag niet aanvaard worden.

Bestaande mailinglijsten naar lists.debian.org verhuizen

Een bestaande mailinglijst kan naar lists.debian.org verhuizen: de beheerder van de lijst moet een aanvraag sturen zoals hierboven beschreven, en een lijst van ingeschrevenen bezorgen (in platte tekst, één adres per regel). Archieven van de bestaande lijst kunnen ook worden geïmporteerd uit bestanden in mbox-formaat (liefst opgesplitst per maand).

Bovendien moet natuurlijk een verwijzing van de oude locatie naar de nieuwe worden opgezet.