Vastuuvapauslausuma Debianin postilistoista

Meidän postilistamme ovat julkisia foorumeita ja postilistojemme arkistot ovat julkisia.

Lähettämällä sähköpostia tällaiselle julkiselle foorumille, sallit artikkelisi julkisen jakelun. Kaikki mille tahansa postilistallemme (ja vianseurantajärjestelmään) lähetetyt postit jaetaan julkisesti ja arkistoidaan postilista-arkistoomme.

Kaikki suoraan listalle lähetetyt sähköpostit ja listalle lähetetyt vastaukset muiden sähköposteihin katsotaan julkaistuiksi Yhdysvaltain lain mukaan.

Tietenkin tekijä edelleen omistaa tekijänoikeudet kirjoittamansa sähköpostin sisältöön. Kuitenkaan tämä ei tarkoita, että Debian-projekti olisi velvollinen poistamaan ne lista-arkistoista julkaisun jälkeen. Useat lainoppineet ovat tarkistaneet tämän kannan ja varmistaneet sen oikeaksi.

Postilistojen arkistot ovat olleet julkisia pitkään ennen kuin lähetit sähköpostisi postilistan osoitteeseen. Olet itse vastuussa päättäessäsi kenelle lähetät sähköpostia. Et voi lähettää sähköpostia satunnaisille vastaanottajille ja odottaa, että he automaattisesti olisivat pakotettuja noudattamaan sinun ehtojasi vastaanottaessaan sähköpostisi.

Debian ei ota vastuuta muiden listoille lähettämistä mielipiteistä ja tiedoista.

Debian pidättäytyy kaikesta vastuusta liittyen tietoihin, joita postilistoillemme lähetetään olipa lähettäjä Debian tai joku muu. Tämä vastuuvapauslausuma sisältää kaiken hiljaisen takuun kaupallisesti hyväksyttävästä laadusta tai soveltuvuudesta johonkin tarkoitukseen. Missään tapauksessa Debiania ei voida pitää vastuussa mistään suorasta tai epäsuorasta vahingosta tai minkäänlaisesta vahingosta, joka johtuu Debianin postilistoille lähetettyjen tietojen käytöstä aiheutuvasta häviöstä käytössä, tiedoissa tai tuloksessa.

Lähettämällä materiaalia lähettävä osapuoli takaa omistavansa tekijänoikeudet materiaaliinsa, saaneensa luvan tekijänoikeuden haltijalta tai, että materiaali on julkista omaisuutta. Lähettävä osapuoli myös takaa omaavansa täydet ja rajoittamattomat oikeudet lähettää kyseessä olevaa materiaalia ja, että sellainen lähetys ei riko kenenkään muun oikeuksia.

Debian ei yleensä valvo postilistoja epäsovinnaisilta lähetyksiltä. Debian ei myöskään sitoudu lähetyksien toimitukselliseen kontrolliin. Me kuitenkin pidätämme oikeuden estää lähetykset postilistoille jos lähetys ei pysy postilistan menettelytapojen puitteissa.

Jokainen Debian-listoille lähetetty viesti kulkee tietyn tason roskaposti- ja virussuodattimen kautta. Karkeasti arvioiden yksi 400:stä listoille lähetetystä viestistä itse asiassa selviää seulonnasta; loput luokitellaan roskapostiksi.