Odricanje od odgovornosti za Debian mailing liste

Naše mailing liste su javni forumi, i naše arhive mailing lista su javne.

Slanjem e-maila na takav javni forum vi se slažete s javnom distribucijom vašeg članka. Svi e-mailovi poslani na bilo koju od naših mailing lista (i sustav praćenja bugova) će biti javno distribuirani i arhivirani u našim arhivama mailing lista.

Svi e-mailovi koje neka osoba pošalje direktno na listu, ili odgovori drugih na te e-mailove poslane na listu, se smatraju objavljenima, u sukladnosti sa zakonom Sjedinjenih Američkih Država.

Očito je da autor još uvijek posjeduje autorska prava na sadržaj tih e-mailova koje su napisali. Ipak, to ne znači da je Debian Projekt obavezan izbrisati ih iz arhive liste nakon objavljivanja. Više pravnih savjetnika je razmotrilo ovaj stav i potvrdilo njegovu točnost.

Arhive mailing lista su bile javne puno prije nego što ste vi poslali poruku na tu adresu mailing liste. Vi ste odgovorni za utvrđivanje kome šaljete vaš e-mail. Ne možete slati e-mail nepoznatim primateljima i očekivati da su oni automatski prisiljeni na prihvaćanje vaših uvjeta za primanje vašeg e-maila.

Debian ne prihvaća nikakvu odgovornost za mišljenja i informacije koje drugi šalju na mailing liste.

Debian odriče sve garancije u vezi informacija poslanih na mailing liste, bilo da ih je poslao Debian ili netko drugi; ovo odricanje uključuje sve implicirane garancije o sposobnosti za prodaju ili podobnosti. Ni u kojem slučaju Debian ne može biti odgovoran za bilo kakve specijalne, posredne ili posljedične štete, ili štete bilo kakve vrste, koje su nastale kao rezultat nedostatka korištenja, podataka ili profita koji je potekao ili je u vezi s korištenjem bilo kakvih informacija poslanih na mailing liste.

Činom slanja materijala, stranka koja šalje garantira i pokazuje da drži autorska prava u vezi s tim materijalom, da je dobila dozvolu od vlasnika autorskih prava, ili da je materijal u javnom vlasništvu. Pošiljatelj također garantira i pokazuje da inače ima puno i neometano pravo na slanje takvog materijala i da ta poruka neće kršiti nikakva prava ili interese drugih.

Debian općenito ne pregledava svoje mailing liste za neprikladnim porukama, i ne vrši uređivačku kontrolu nad porukama. Ipak, zadržavamo pravo da ne dopustimo slanje na mailing liste u slučaju nepoštivanja pravila ponašanja na mailing listama.

Određeno filtriranje spama i virusa se primjenjuje na svaku poruku koja prolazi kroz Debian liste. Otprilike jedna od 400 poruka koje se pošalju na neku listu doista na nju i prođe; ostale se odbace kao spam.