Disclaimer voor de Debian mailinglijsten

Onze mailinglijsten zijn publieke forums, en onze mailinglijstarchieven zijn publiek.

Door een e-mail te sturen naar zo'n publiek forum, aanvaardt u de publieke distributie van uw artikel. Alle e-mails die naar één van onze mailinglijsten (en het Bug Tracking Systeem) werden gezonden zullen publiek worden gedistribueerd en gearchiveerd in onze mailinglijstarchieven.

Elke e-mail die rechtstreeks door een persoon naar de lijst werd gezonden, of antwoorden door anderen op deze e-mail die naar de lijst zijn gestuurd, worden beschouwd als gepubliceerd, in overeenstemming met de wetten van de Verenigde Staten.

Natuurlijk behoudt de auteur nog steeds het copyright op de inhoud van deze e-mails die hij geschreven heeft. Hoewel, dat betekent niet dat het Debian Project verplicht is om ze van een lijstarchief te halen eens ze gepubliceerd zijn. Verschillende juridische raadgevers hebben dit nagekeken en bevestigd dat dit correct is.

De mailinglijstarchieven zijn reeds geruime tijd voordat u een boodschap naar het mailinglijstadres verstuurt publiek. U bent verantwoordelijk voor het bepalen van naar wie u uw e-mail stuurt. U kan geen e-mail versturen naar willekeurige ontvangers en verwachten dat ze automatisch verplicht zijn om uw voorwaarden inzake het ontvangen van e-mail te aanvaarden.

Debian aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de op haar mailinglijsten gepubliceerde opinies en informatie van anderen.

Debian geeft geen enkele garantie op informatie die gepost is op haar mailinglijsten, of ze nu gepost is door Debian of door anderen; ook geen garantie op de geschiktheid in het algemeen of voor de verkoop. In geen geval zal Debian verantwoordelijk worden geacht voor speciale, indirecte of oorzakelijke schade, of welke schade dan ook, resulterend van verlies van gebruik, data of winsten, ten gevolge van of in verband met het gebruik van om het even welke informatie die gepost werd op een Debian-mailinglijst.

Door materiaal te posten, garandeert de postende partij dat ze het copyright bezit van dergelijk materiaal, toestemming heeft gekregen van de copyright-bezitter, of dat het materiaal is in het publieke domein. De postende partij garandeert vervolgens dat het anders het volledige recht heeft om dergelijk materiaal te posten en dat zo'n post geen rechten of belangen van anderen zal schaden.

Debian houdt in het algemeen geen toezicht op haar mailinglijsten voor ongepaste posten, en onderneemt geen editoriale controle van de posts. We behouden ons evenwel het recht om posts te vermijden in geval dat de gedragscode in verband met de mailinglijst niet wordt nageleefd.

Er wordt spam- en virusfiltering toegepast op elke boodschap die voor een Debian-lijst is bedoeld. Grofweg 1 op 400 boodschappen die naar de lijsten worden gestuurd, geraakt erop; de rest wordt weggegooid als spam.