"Software in the Public Interest" på väg att bli firma

7 mars 1997

Debians ideella organisation, Software in the Public Interest, är på väg att bli en firma, något som kommer ge oss ett sätt att skydda utvecklare från stämningar, och ett sätt för Debian att ta emot anslag och donationer, osv. Det kostar pengar att bilda en firma, och vi har även juridiska utgifter för att ansöka om varumärken, osv. Vi vill dessutom ha möjligheten att sända representanter till större branschmässor, och kanske även ha montrar som visar upp Debian på mässor. Det finns också handkasseutgifter såsom porto och kopiering för pressmeddelanden, avgifter för domännamn på Internet, kostnader för postbox, osv.

Vi tar emot donationer av alla storlekar. Det första vi kommer att göra med pengarna är att färdigställa firmabildningen och öppna ett bankkonto för firman. Vår advokat hanterar en depositionsfond åt oss så att vi kan ta emot donationer medan vi bildar firma. Donationer är inte avdragsgilla för närvarande.

Vänligen ställ ut dina checker (inga kontanter, tack) till:

    Software in the Public Interest, Frank J. Marotta som advokat
    (det är okej att förkorta till SPI)

Sänd dem till:

    Software in the Public Interest
    PO Box 671
    Ridge, NY 11961
    Förenta Staterna

Denna postbox hanteras av vår sekreterare, Tim Sailer, treasurer@debian.org, som även är projektets samband med vår advokat. Tim kan rapportera status för dina donationer och hur de förfogas.