Bli Debianutvecklare! Debianmentorerna väntar på att få hjälpa dig

25 november 1997

Vill du se din programvara flyga på rymdskytteln? Vill du se den användas i klassrum och i företag överallt? Vill du ge något tillbaka för all den fina fria programvara som andra har bidragit med? Vill du bli en del av det bästa projektet i fri programvaru-världen, med mängder av smart folk att arbeta med?

*** BLI DEBIANUTVECKLARE ***

Skriv teknisk dokumentation, underhåll paket eller programmera.

Det är nu enklare än det någonsin varit att bli Debianutvecklare, eftersom vi har satt upp mentorer – erfarna Debianmedarbetare som hjälper dig genom processen. Du kan möta dem på Debians mentorsändlista. För att prenumerera, sänd ett meddelande till debian-mentors-REQUEST@lists.debian.org med ordet subscribe i meddelandekroppen.

Det enklaste sättet att bli en utvecklare är att adoptera ett paket. Du hittar en lista över programvarupaket som behöver ansvariga på https://www.debian.org/doc/prospective-packages.html.

Du hittar ytterligare information i vårt Utvecklarhörn. Dokument som finns här är bland andra Debians policyhandbok och Debians paketeringshandbok, nyckelreferenser för alla paketansvariga i Debian.