Debian finns nu förinstallerat på nya datorer

11 december 1997

Det är med glädje vi kan tillkännage att en datortillverkare stöder Debian. VA Research tillhandahåller Debian förinstallerat utan extra kostnad på alla de datorer de säljer: bärbara, arbetsstationer och filservrar. Du kan se produkterna på http://www.varesearch.com/. VA har donerat ett system och en nätverksanslutning med hög bandbredd till Debian. Här är ytterligare information om system till salu denna månad, i vilket det ingår en donation till Debian.

Vi har ett nytt system. Det är en VArStation 25 – ett tvåprocessorförberett Pentium II-system, tillgängligt med antingen en eller två 233, 266 eller 300 MHz-processorer. Det är ett IDE-baserat system, till priser som börjar på 2200 USA-dollar, inklusive ett Matroxkort, 64 Mbyte RAM och ett SoundBlasterkort.

Det finns några uppgraderingar…större disk, mer minne, bättre grafik, osv. Det är ett bra system eftersom man kan börja med en enkel processor och lite minne och lägga till en andra processor och dubblera minnet senare.

För att hjälpa Debian donerar vi 2% av priset av alla VArStation 25-system som säljs i december med Debian förinstallerat.