Debian v2.0 ("Hamm") genomgår betatestning

24 juni 1998

Trots att den är märkbart försenad har Debian 2.0 (Hamm) officiellt släppts som beta för i386- och m68k-arkitekturerna. Paketen på ftp.debian.org är uppdaterade och redo att hämtas. Speglingarna är upptagna med att komma ifatt med de senaste ändringarna och bör vara kompletta i slutet av dagen (absolut senast torsdag morgon).

Debian 2.0 markerar övergången från det tidigare libc5 till det nyare libc6. Eftersom detta är en omfattande ändring, tog vi lång tid för att se till att allt fungerar korrekt.

Ändringar på Hamm är begränsat till viktiga felrättelser, så du bör inte träffa på många ändringar från nu och till den officiella utgåvan. Jag rekommenderar att de som är intresserade uppgraderar från Debian 1.3 (Bo) till 2.0. Denna sista testning bör hjälpa oss att eliminera de kvarvarande problem med uppgradering/installation som kan påträffas.

Debiandistributioner för Alpha, Sparc och PowerPC är också tillgängliga under unstable-trädet. De kommer troligen ges ut i samband med Debian 2.1.

För att undgå problem med att bara uppgradera paket via dpkg, dselect eller dftp (på grund av möjliga konflikter mellan libc5 och libc6) rekommenderar vi att följande uppgraderingsprocedur följs. Detta dokument finns på http://bhmit1.home.ml.org/deb/faq och ../../releases/hamm/upgrade.faq (död länk) på den aktuella webbplatsen.

F: Hur uppgraderar jag från en tidigare version av Debian?
S: Det finns flera sätt:

 1. autoup.sh – Detta är ett skript som uppgraderar programmen i rätt ordning, och till och med hämtar deb-arkiven åt dig. På grund av de fortgående ändringarna i arkivet är ett tar-arkiv med paket som var tillgängliga när autoup.sh senast släpptes tillgängligt. Versioner finns på:
  1. ../../releases/hamm/autoup/ (död länk) på den aktuella webbplatsen
  2. http://www.taz.net.au/autoup/
  3. http://debian.vicnet.net.au/autoup/
  4. http://www.uk.debian.org/releases/hamm/autoup/ (död länk) (ftp: finns också)
 2. apt-get – Detta är kommandoradsdelen av Debians framtida pakethanterare. Den vet hur paket sorteras, och kommer att hämta dem från lokala arkiv, http- och ftp-platser. Det kan slå ihop information från flera platser, så du kan använda din cd, en uppdaterad spegel, och en non-us-plats för den bästa blandningen av hastighet, variation och nyhetsgrad (om du inte redan förstått det, så gillar jag denna metod). Kör bara apt-get update; apt-get dist-upgrade. Bo-versionen finns på: https://www.debian.org/~jgg/ och på den aktuella webbplatsen. Hammversionen finns i project/experimental.
 3. Gör det för hand. Det finns dokumentation på: http://www.gate.net/~storm/FAQ/libc5-libc6-Mini-HOWTO.html men autoup.sh automatiserar bara detta, så de allra flesta kommer inte att vilja göra detta.