Debian i anvendelse: virtuelle netværk

15. september 1998

Marcus Brinkmann <Marcus.Brinkmann@ruhr-uni-bochum.de> har skrevet en artikel om Virtual Network Computing. Artiklen findes på tysk og engelska på http://master.debian.org/~brinkmd/vnc (dødt link).

Vi takker Tom Schwaller og det tyske magasin Linux Magazin http://www.linux-magazin.de/, for tilladelsen til at gøre en oversættelse af artiklen tilgængelig.

Hvad er Virtual Network Computing?

Virtual Network Computing (VNC) er i grund og bund et system til fjernvisning, som gør det muligt at vise en computers skrivebordsmiljø ikke kun på maskinen hvor det kører, men fra overalt på Internet og fra et bredt udvalg af computerarkitekturer. [1] Debian-pakker er tilgængelige til dette program, og indgår i 2.0 hamm-distributionen under navnet vncserver med afhængigheder til xvncviewer og svncviewer.

VNC: Når drømme bliver til virkelighed

Virtual Network Computing

Når drømme blive til virkelighed
af Marcus Brinkmann

Er det ikke irriterende hele tiden at være tvunget til at skifte frem og tilbage mellem Linux og Microsoft Windows? Eller at være tvunget til at skifte fra den ene til den anden computer? De som indtil nu har troet at løsningen var en dyr X-server til deres Windows-maskine, kan nu ånde lettet op. VNC (Virtual Network Computing) som for nylig blev tilgængelig er et bekvemt alternativ, og meget mere!

For hele den tyske originaltekst, se http://www.linux-magazin.de/ausgabe.1998.06/VNC/vnc.html [Adressen er ikke længere gyldig]
[oversat fra tysk]

[1] VNCs webside http://www.orl.co.uk/vnc/

[1] VNC's websted http://www.tightvnc.org/ [var: http://www.orl.co.uk/vnc/ - ikke længere gældende, og linket blev erstattet den 4. januar 2008]