Debian štand na "Pluto Meeting", Padova, Italija

27. rujna 1999.

24. i 25. rujna održan je Pluto Meeting 1999 http://meeting.pluto.linux.it u Padovi, Italija. Susret je udomilo sveučilište u Padovi (DEI). Debian je prisutstvovao na štandu zahvaljujući ljubaznosti organizatora i sponzorstvu PROSA-e http://www.prosa.it koji su nam posudili dva stroja: UltraSPARC i Alpha (oba su radila pod Debianom). Imali smo i treći stroj (i386 prijenosnik) koji je imao potato (Debian 2.2), GNOME i apt. Skoro svi su bili zadivljeni time što se mala kutija automatski nadograđivala i instalirala programe na zahtjev posjetitelja.

PROSA je također donirala oko 100 Debian majica Debianovcima koji su ih sve prodali u samo jednom satu. Majice su dizajnirane koristeći slobodni logotip a proizveo ih je MIXAD http://www.mixad.it. MIXAD je donirao svoj rad Debianu tako što je ih je PROSA-i prodao po tvorničkoj cijeni. Zarada (oko 750 USD) će biti donirana SPI-u https://www.spi-inc.org.

Debian štand je bio veliki uspjeh, pa i unatoč tome što su u gnome-mahjong srazu pobijedili ljudi iz Red Hata. Zahvaljujemo se organizatorima, PROSA-i i svima koji su svratili do štanda na čavrljanje, hackiranje ili pitanje. Vidimo se sljedeće godine.