Debianmonter på Pluto Meeting, Padova, Italien

27 september 1999

Den 24-25 september 1999 hölls Pluto Meeting 1999 http://meeting.pluto.linux.it i Padova, Italien. Värd för mötet var Padova universitet (DEI). Debian var närvarande med en monter som mötesorganisationen vänligen hade tillhandahållit, och sponsrades av PROSA http://www.prosa.it, vilka lånade oss två maskiner: en UltraSPARC och en Alpha (båda körandes Debian.) En tredje maskin (en bärbar i386) var där, körandes potato (Debian 2.2), GNOME och apt. De allra flesta imponerades av att den lilla maskinen automatiskt uppgraderade sig själv, och installerade program enligt besökarnas önskemål.

PROSA tryckte även 100 Debian-t-skjortor och donerade dem till Debianfolket som sålde allihop på bara en timme. T-skjortorna formgavs (med den fria logotypen) och tillverkades av MIXAD http://www.mixad.it. MIXAD donerade sitt arbete till Debian genom att enbart ta betalt för råmaterialet från PROSA. Förtjänsten (ungefär USD 750) kommer att doneras till SPI https://www.spi-inc.org.

Debianmontern var en stor framgång trots att gnome-mahjong-duellen vanns av Red Hat-folket. Många tack till organisationen, till PROSA och alla som kom förbi montern för att prata, hacka eller fråga. Vi syns igen nästa år.