VA Linux Systems, O'Reilly og SGI sponserer produkt til detailhandlen

12. oktober 1999

Populær ikke-kommerciel Linux-distribution i pakke med cd-rom og bog

Atlanta, Georgia, USA, 12. oktober 1999 — VA Linux Systems, O'Reilly Associates og SGI, Inc. annoncerede i dag at de tre virksomheder er gået sammen om at støtte Debian-projektet, ved at sponsere introduktionen af Debian GNU/Linux-styresystemet til store detailhandlere. Overskuddet fra Debian GNU/Linux-salget vil blive doneret til Software in the Public Interest, en ikke-kommerciel organisation for Open Source-projekter som blandt andre Debian.

Debian er lige nu den mest populære ikke-kommercielle version af styresystemet Linux®, og blev på valgt som favorit på LinuxWorld Conference & Expo. Nøglen til Debians succes er den fortsatte udvikling som foretages af over 500 udviklere over hele verden, som vedligeholder mere end 2500 fri software-pakker.

Indtil i dag har Debian GNU/Linux hovedsagligt været tilgængelig til hentning via Internet. Samarbejdet mellem VA Linux Systems, O'Reilly og SGI er dermed første gang at Debian GNU/Linux bliver pakket og gjort tilgængelig med kommerciel dokumentation og ekstra ting som et detailhandelsprodukt.

Samarbejdet bag sponseringen mellem VA, O'Reilly og SGI er en unik indsats, som giver alle og enhver mulighed for at prøve den ikke-kommercielle Debian-distribution, sagde Wichert Akkerman, Debians nuværende projektleder. Distributionen er omhyggeligt opbygget af over 500 Debian-udviklere, og vi håber at det giver alle og enhver samme gode oplevelse, som den giver os.

Pakken med Debian GNU/Linux vil få en introduktionspris på USD 19,95, og vil bestå af en cd med over 1440 pakker med Open Source-programmer, sammen med Bill McCartys bog Learning Debian GNU/Linux fra O'Reilly. Desuden vil pakken indeholde en demo-cd-version af Loki Entertainments spil Myth II: Soulblighter. I Debians ånd, vil O'Reilly gøre gør bogen fri tilgængelig under Open Publication-licensen.

Debian-projektets Internet-baserede udviklingsmodel har hjulpet distributionen med at opnå en Internet-funktionalitet uden sidestykke. En af de mest populære funktioner i Debian GNU/Linux er apt-get, som automatiserer frie netværkshentninger af alle programpakkeopdateringer, noget som gør Debian-cd'en til den sidste cd en bruger nogensinde vil have brug for til at holde sit Linux-system opdateret.

Debian-pakken, sponseret af VA, O'Reilly og SGI, vil være tilgængelig direkte fra valinux.com, og via større detailhandlere og webbutikker. Debian.org tilbyder support til distributionen via e-mail, web, og irc. Desuden sponserer VA Linux Systems en kommerciel supportpakke for nye Debian GNU/Linux-brugere.

Debian er pt. den mest efterspurgte Linux-distribution blandt VA Linux Systems kunder, sagde Brian Biles, vicedirektør for marketing hos VA Linux Systems. Vi lykønsker Debian-projektet for dets langvarige, enestående bidrag til brugere af fri software og Open Source.

Debian legmeliggører mange af de bedste metoder til Open Source-udvikling. Debians udviklerfællesskab er allerede det største i Linux-verdenen; alt hvad det har manglet for at blive bedre tilgængelig for nye brugere er bedre dokumentation, pakning og distribution, sagde Tim O'Reilly, administrerende direktør for O'Reilly & Associates. Denne distribution vil flytte Debian til første division, ikke blot for kernegruppen af Linux-brugere, men for alle.

Open Source-udviklingsmodellen har resulteret i flere væsentlige bedrifter, blandt andre skabelsen af Debian GNU/Linux, sagde Dave McAllister, chef for strategisk teknologi hos SGI. Sammen med O'Reilly og VA Linux Systems, har SGI sikret et større udvalg af kvalitets Linux-løsninger.

Om Debianprojektet

Debian-projektet består af over 500 udviklere over hele verden, som er engagerede i at fremme fri softwares fortræffeligheder. Debian GNU/Linux er resultatet af en frivillig indsats for at skabe et frit, højkvalitets, UNIX®-kompatibelt styresystem, komplet med et udvalg af programmer. For flere oplysninger om Debian, se https://www.debian.org/.

Om VA Linux Systems

VA Linux Systems, Inc. er en førende leverandør af Linux-baserede løsninger, integrerede systemer, programmer og tjenesteydelser. VA Linux Systems brede tekniske ekspertise indenfor system- og programudvikling, såvel som deres fokusering på styresystemet Linux og andre Open Source-løsninger, gør det muligt for virksomheden at stille Linux-baserede systemer af høj kvalitet til rådighed, skræddersyede til optimale præstationer, tilgængelighed og skalerbarhed. VA stiller også omfattende service og support til rådighed via sin stab af Linux-system- og programingeniører. VA Linux Systems har hovedkontor i Sunnyvale i Californien og findes på Internet på adressen http://www.valinux.com.

Om O'Reilly

O'Reilly & Associates er anerkendt over hele verden for sine afgørende bøger om Open Source-programmer, Internet, programmering, styresystemerne Windows NT® og UNIX®. O'Reilly fremstiller også prisvindende Internet-programmer, tekniske konferencer og nyskabende webbaserede kurser. Fra deres banebrydende succes The Whole Internet User's Guide & Catalog (udnævnt til en af århundredets bøger af New York Public Library, New Yorks bibliotek) til GNN (den første Internet-portal og kommercielle websted) til WebSite (den første webstedsprogram til skrivebordsmaskiner) har O'Reilly været i førergruppen af Internet-udvikling. Oplysninger om virksomheden findes på http://www.oreilly.com.

Om SGI

SGI stiller et bredt udvalg af højtydende maskiner og avancerede grafiske løsninger til rådighed, hvilket gør det muligt for deres kunder at forstå og overvinde deres mest krævende computerbehov. Med sit hovedkontor i Mountain View, Californien, og kontorer over hele verden, er virksomheden på Internet som www.sgi.com.