Alpha Processor och The Linux Store lånar ut Alpha till Debian

17 december 1999

Alpha Processor och The Linux Store har genom ett långt lån gjort en dator tillgänglig för Debian. Lully är en dubbel alpha 21264 (EV6) 667MHz med 512Mbyte RAM. Den har för tillfället 29Gbyte SCSI-hårddisk, och kommer att utrustas med ytterligare 29Gbyte så att spegling av diskarna kan sättas upp. Maskinen står just nu hos TheLinuxStore.com, ansluten till Internet via en dubbel T1.

Systemet kommer att användas för att testa Linuxkompatibiliteten mot det nya UP2000-kortet, och som en utvecklingsplattform för debian-alpha. Dessutom kommer den att vara värd för en första gradens Debianspegel, och tjäna som testbänk för nya experimentella arkivstrukturer och -skript.

En tid på 16 minuter för att kompilera GNUs C-bibliotek gör Lully den snabbaste maskin jag någonsin haft nöjet att använda säger Joel Klecker, Debian GNUs LibC-ansvarige. En bootstrap-kompilering av gcc-2.95.2.tar.gz-källkoden tog bara 30 minuter.

Webbplatsen för kortet som används i systemet finns på http://www.alpha-processor.com/products/up2000-board.asp (död länk).

Debian vill tacka dessa organisationer för att de hjälper Debian genom att låna ut systemet, och välkomnar Lully till vår gemenskap.

För ytterligare information om The Linux Store, kontakta Steve Hindle steve.hindle@thelinuxstore.com eller besök deras webbsida på http://www.thelinuxstore.com.

För ytterligare information om Alpha Processors, Inc., besök deras webbsida på http://www.alpha-processor.com (död länk).