Debian gaat deel uitmaken van Gnome Foundation

21 november 2000

Het Debian project is gevraagd om plaats te nemen in het adviesorgaan van de recent opgericht Gnome Foundation. Het adviesorgaan is een forum waar bedrijven en organisaties met interesse in Gnome kunnen overleggen met het bestuur van de Gnome Foundation om samen Gnome te ondersteunen.

Andere prominente organisaties die deelnemen aan het adviesorgaan zijn Borland, Compaq, Eazel, Free Software Foundation, Gnumatic, Helix Code, Henzai, Hewlett-Packard, IBM, MandrakeSoft, Object Management Group, Red Hat, Sun Microsystems, TurboLinux en VA Linux.

De Gnome Foundation zal verder werken aan de doelstellingen van het Gnome project. Om deze doelen te bewerkstelligen zal de organisatie het uitbrengen van Gnome versies begeleiden en bepalen welke programma's deel uitmaken van de centrale distributie. De stichting zal ook optreden als officiële stem ven het Gnome project, om hiermee een stabiel middel te geven waarmee het project in contact zal staan met de pers en met andere commerciële en niet-commerciële organisaties die in de Gnome software geïnteresseerd zijn.