Nieuwe security.debian.org server na brand in Twente

22 november 2002

Het Debianteam heeft security.debian.org geïnstalleerd op de host klecker, die bij XS4ALL in Amsterdam staat. We willen ons verontschuldigen voor het feit dit twee dagen geduurd heeft, maar zijn blij dat het maar twee dagen zijn geweest. Veel dank aan James Troup die het meeste werk deed. Het huidige archief op security.debian.org komt van een mirror en is zorgvuldig gecontroleerd voordat het online gebracht werd op de nieuwe host.

Op 20 November om 8:00 's ochtend heeft de Network Operations Center (NOC) van de Universiteit van Twente vlam gevat. Het gebouw daarna tot op de grond afgebrand. De brandweer gaf in de loop van de morgen de hoop op dat de ruimte met servers gered kon worden. Naast vele andere servers stond in die ruimte ook de Debian host satie.debian.org waarop het archief van security.debian.org stond.

We verwachten dat de volgende veiligheidsadviezen pas maandag verstuurd worden, omdat recent gemaakte pakketten met veiligheids patches verloren zijn gegaan en eerst opnieuw gemaakt moeten worden.

We vragen uw begrip voor het ongemak.