Publiek toegankelijke Debian machine

2 januari 2003

Hewlett-Packard (HP) stelt enkele Debian GNU/Linux computers beschikbaar vie hun Test Drive programma. Softwareontwikkelaars en toekomstige gebruikers kunnen een account op deze machines aanvragen om meer te leren over Debian GNU/Linux en de HP hardware in het bijzonder. Vier architecturen zijn beschikbaar (Alpha, PA-RISC, IA-32 en IA-64). Compilers zijn geïstalleerd zodat softwareschrijvers kunnen testen of hun software compileert op die platformen.

Hewlett-Packard biedt de volgende architecturen aan:

Intel (IA-32) ProLiant DL360 G2 1.4GHzSMP
Intel (IA-64) rx2600 Itanium II SMP
Alpha (alpha) XP1000a 1@667MHz UP
Alpha (alpha) DS20 2@500MHz SMP
PA-RISC (hppa)rp5470 1@550MHz UP

Het Test Drive programma is een gratis dienst van HP. Het belangrijkste doel van dit programma is ontwikkelaars toegang te bieden naar HP-hardware die HP- en andere besturingssystemen en applicaties draaien. Als u zich registreert krijgt u een shell-account waarmee u kunt inloggen op de verschillende computers binnen het Test Drive-netwerk en de software op deze systemen testen.

Test Drive geeft u de mogelijkheid om combinaties van hardware, besturingssyteem en software te proberen voordat u het koopt. Voor ontwikkelaars geeft het ook de mogelijkheid om hun software te testen op deze machines.

Meer informatie: testdrive.hp.com