Debians sikkerhedsunderstøttelse er nu i funktion

8. juli 2005

Debian-projektet bekræfter at sikkerhedsinfrastrukturen til både den aktuelle udgave, Debian GNU/Linux 3.1 (alias "sarge") og den tidligere udgave, Debian GNU/Linux 3.0 (alias "woody"), fungerer igen. Sikkerhedsteamet kan nu igen levere jævnlige opdateringer.

Der var flere problemer med sikkerhedsinfrastrukturen efter udgivelsen af "sarge", som var årsag til at Debians sikkerhedsteam ikke kunne udsende opdateringer til sårbare pakker. Disse problemer er ryddet helt af vejen, og infrastrukturen fungerer igen korrke.

Debian-projektet anbefaler kraftigt at brugerne ikke installerer pakker fra "sarge-proposed-updates", som nogle websteder har anbefalet. Disse pakker er under udvikling og virker måske ikke korrekt. Desuden indeholder pakkerne måske ikke sikkerhedsopdateringerne i rette tid.

Sikkerhedsteamet vil fortsætte med at understøttet Debian GNU/Linux 3.0 alias "woody" indtil maj 2006 eller indtil sikkerhedsunderstøttelsen til den næste udgave med kodenavnet "etch" begynder, afhængigt af hvad der sker først.