Debian deltar i Googles Summer of code

8 maj 2006

Debianprojektet deltar i årets Summer of code. Mer än 50 utvecklingsuppdrag täcker allmänna förbättringar, kvalitetskontroll, ge ut och testa distributionen, pakethantering, nya ansökningar, säkerhet, infrastruktur och förbättring av specifika paket. För dessa ändamål kommer studenterna tilldelas en Debianutvecklare som fungerar som mentor. Samordnare för Debians deltagande är Baruch Even baruch@debian.org.

Summer of code uppmuntrar intresserade studenter att delta i utveckling av öppen källkod och få erfarenheter inom programmering. De får jobba på de projekt inom öppen källkod de önskar i tre månader. Vissa idéer är mer kodintensiva, medan andra behöver en starkare teoretisk bakgrund.

Studenter kan ansöka till Summer of code och ett speciellt jobb mellan den 1 och 8 maj (17:00 östkusttid). Google skickar sedan vidare till mentororganisationen och förslagen rankas av mentorer som arbetar hos dessa organisationer. Den 23 maj publicerar Google listan över de studentförslag som godkänts. Deltagare kommer arbeta på att färdigställa projekten till den 21 augusti.

Debians projektförslag finns på Wikin.

Summer of code dokumenteras på Googles webbplats.

Om Debian

Debian är ett fritt operativsystem som utvecklas av mer än tusen utvecklare från hela världen som samarbetar om att producera det helt fria operativsystemet Debian GNU/Linux. Debians hängivenhet till fri programvara, dess ideella natur och dess öppna utvecklingsmodell gör den unik bland GNU/Linux-distributioner.

Kontaktinformation

För ytterligare information, besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/ eller sänd e-post till <press@debian.org> (på engelska).