Debians IRC-netværk flytter til OFTC

4. juni 2006

Fra i dag peger Debians IRC værtsalias irc.debian.org på irc.oftc.net, som vedligeholdes af Open and Free Technology Community (OFTC). Et stigende antal onlinediskussioner har fundet sted på dette netværk, på trods af at irc.debian.org pegede på et andet netværk. Af den grund har Debian besluttet at flytte sit irc.debian.org-alias.

Debian-projektet takker Freenode, det velkendte fri software-venlige IRC-netværk, som har leveret IRC-tjenester til Debian de seneste år..

IRC-klienter, der er opsat til at slutte sig til irc.debian.org (som det er tilfældet med de fleste IRC-klienter pakket i Debian), skulle ikke kræve nogen ændringer hos de brugere, der ønsker at følge med over, men klienter der har kørt i lang tid, skal måske slutte sig til igen eller genstartes. Udviklere vil være til stede i de fleste udviklerkanaler på begge netværk, i tilfælde af at hjælp er påkrævet.

Om Debian

Debian GNU/Linux er et frit styresystem, udviklet af mere end tusinde frivillige fra hele verden, der samarbejder via Internet. Debians loyalitet over for fri software, dets almennyttige karaktér, og dets åbne udviklingsmodel gør det unikt blandt GNU/Linux-distributioner.

Debian-projektets stærkeste sider er fundamentet af frivillige, dets dedikation til Debians Sociale Kontrakt og engagementet i at tilbyde det bedst mulige styresystem. Debian 3.1 er endnu et vigtigt skridt i den retning.

Om OFTC

Open and Free Technology Community har det formål at levere stabile og effektive samarbejdstjenester til medlemmerne af fællesskabet overalt i verden, mens de nøje lytter til deres behov og ønsker. Det er også en søsterorganisation til Debian, da begge er støttet og repræsenteret af Software in the Public Interest, Inc..

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send en e-mail på engelsk til <press@debian.org>.